Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
17. siječnja 2020.
Slovenski predsjednik o granicama

Pahor: Arbitražna odluka kad tad će biti primjenjena

Foto D. Kovačević
Foto D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 29. lipanj 2018. u 17:57 2018-06-29T17:57:00+02:00

Slovenski predsjendik Borut Pahor oglasio se povodom godišnjice objave presude arbitražnog suda koju Hrvatska zbog slovenske kompromitacije tog procesa ne priznaje i nudi bilateralne razgovore o konačnom rješenju

Granični prijepor između Hrvatske i Slovennije definitivno je riješen arbitražnom presudom koja će prije ili kasnije biti primijenjena, naveo je u petak u izjavi za javnost slovenski predsjendik Borut Pahor, povodom godišnjice objave presude arbitražnog suda koju Hrvatska zbog slovenske kompromitacije tog procesa ne priznaje i nudi bilateralne razgovore o konačnom rješenju.

"Uvjeren sam da će presuda arbitražnog suda prije ili kasnije biti realizirarna u skladu s odlukom arbitražnog suda", naveo je Pahor u izjavi koju je prenio njegov ured.

"Arbitražni sud je donio odluku temeljem međudržavnog sporazuma koji su zaključile dvije vlade, ratificirala oba parlamenta, a u Sloveniji je i potvrđen na referendumu".
"Tako su dvije susjedne države,  Slovenija i Hrvatska, mirnim putem i na način koji je obostrano obvezujuć riješile granični spor. Sada je njihova zadaća da ga na miran način i primijene", navedeno je u Pahorovoj izjavi povodom obljetnice odluke koju su objavili suci u ad-hoc arbitraži sklopljenoj prije ulaska Hrvatske u EU.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.