Sukob u koaliciji

PUPOVAC USKRAĆUJE POTPORU Upitno imenovanje novog Nadzornog odbora HRT-a

Zlatko Crnčec

 Moram reći da kao dio vladajuće koalicije nismo u tome sudjelovali ni konzultativno ni nekonzultativno. A doprinjeti tome da se dođe do stanja da se drži nekrolog HRT-u nećemo, rekao je Pupovac



Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da postoji mogućnost da troje zastupnika njegove stranke ne glasa za izbor četvero predloženih kandidata za Nadzorni odbor HRT-a.


– Moram reći da kao dio vladajuće koalicije nismo u tome sudjelovali ni konzultativno ni nekonzultativno. A doprinjeti tome da se dođe do stanja da se drži nekrolog HRT-u nećemo, jer nam naš moralni osjećaj to ne dopušta. Moju ruku više neće imati. Ispričavam se kolegama koalicijskim partnerima, ali prema svemu što znamo je da je stanje na HRT-u takvo da ne znamo ni tko je tko. A da se dobiva izvješće o poslovanju HRT-a s tri godina zakašnjenja jest nedopustivo, rekao je Pupovac tijekom saborske rasprave o imenovanju novih članova NO-a HRT-a.


Troje zastupnika SDSS-a ključni su održavanje saborske većine, te ako oni budu suzdržani ili protiv ovog prijedloga moguće je da dođe u pitanje imenovanje NO-a.




Nenad Stazić (SDP) rekao je da činjenica da oporba nema svog kandidata jest “dokaz da je HDZ-u stalo samo do lopovluka i kriminala”.


– Dosadašnji ste NO smjenili jer su konstatirali da se na HRT-a poslovao kriminalno, lipo viski i netransparentno, te o tome izvijestili Sabor. HRT nema NO od 14. srpnja ove godine što znači da posluje bez ikakvog nadzora, rekao je Stazić. Dodao je da je “jedan kandidat, Edvard Kuštek, član DSV-a i nije prilično da ulazi u NO HRT”.


Ivan Šuker (HDZ) rekao je da SDP zbog svojih unutarnjih problema nije bio u stanju predložiti svog kandidata, te da je to razlog zbog kojeg je oporba ostala bez člana NO-a.


Njegov stranački kolega Andrija Mikulić rekao je da je Odbor za informiranje čekao 32 dana da SDP predloži svog kandidata.