Teška situacija

PROBLEMI S OTKUPOM VOĆA I POVRĆA Grmoja: ‘U dolini Neretve prijeti velika pobuna poljoprivrednika, što se poduzima?’

Hina

Na Grmojino dovikivanje iz saborske klupe, predsjednik Sabora Jandroković je uzvratio »Prestanite se derati na mene«, a Grmoja odgovorio »Prestanite Vi na mene«, te zaradio opomenu



Mostov zastupnik Nikola Grmoja upozorio je u srijedu, na početku saborskog zasjedanja, na velike probleme u otkupu voća i povrća u dolini Neretve, te pozvao resornog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da dođe u Hrvatski sabor i kaže što se poduzima po tom pitanju.


Praktično prijeti pobuna poljoprivrednika i njihov izlazak na cestu, ustvrdio je Grmoja, tražeći stanku kako bi se Klub Mosta konzultirao o tom pitanju, na što ga je predsjednik Sabora Gordan Jandroković upozorio da krši Poslovnik, jer se stanka može tražiti samo na temu dnevnog reda, a poljoprivreda to danas nije.


Na Grmojino dovikivanje iz saborske klupe, predsjednik Sabora Jandroković je uzvratio »Prestanite se derati na mene«, a Grmoja odgovorio »Prestanite Vi na mene«, te zaradio opomenu.




Prije toga, Mostov je zastupnik rekao kako situaciju neretavnskim poljoprivrednicima otežava prevelik uvoz, činjenica da se otkupljivači ponašaju kako ne bi trebali, da se ne poštuje, odnosno zaobilazi se Zakon o spriječavanju nepoštene trgovačke prakse.


»Stanje je katastrofalno i loše«, izjavio je Grmoja, tvrdeći da institucije ne poduzimaju ništa za zaštitu poljoprivrednika.Ako se ovako nastavi, uništite će se hrvatska poljoprivreda, ljudi će se još više iseljavati, rekao je Grmoja, nakon čega je Jandroković, ipak, odobrio stanku.