Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 27
Sutra: 11° 11° 27
12. studenoga 2019.
Nezapamćen događaj u Slavoniji

PRETRESLI IM KUĆU ZBOG PRVAŠIĆA Sedmogodišnje dijete u Slavoniji škola prijavila policiji radi prijetnji učiteljici

foto: GoodFreePhotos
foto: GoodFreePhotos
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 9:08 2019-03-30T09:08:46+01:00

Obitelj čiji je sedmogodišnji sin prijavljen policiji ima još jedno, mlađe, četverogodišnje dijete. Roditelji su šokirani postupkom ravnatelja škole. Otac kaže da u "tim godinama dijete ne razumije značenje navodne prijetnje".

Sedmogodišnji dječak iz Slavonije prijavljen je policiji zbog navodne prijetnje upućene svojoj - učiteljici. Otac ovog dječaka kaže: "To je izvan svake pameti!" Za 24 sata on je također rekao da je policija odradila korektan posao, ali vjeruje da je ravnatelj škole - pogriješio.

Nakon što je sedmogodišnjak prijavljen zbog prijetnje, policija je pretresla obiteljsku kuću u kojoj školarac živi s roditeljima. Nije pronađeno ništa što bi se moglo dovesti u vezu s prijetnjom, nikakvo oružje ili slično.

Dječakov otac sad kaže da je ravnatelj sedmogodišnjaka odstranio s nastave, zbog čega mali osam dana nije išao u školu.

- Naš sin je hiperaktivno dijete, navodno mu se zamjerila učiteljica njemačkog jezika kojoj je nešto neprimjereno rekao. Ona je to shvatila kao prijetnju i sve prijavila ravnatelju. On je pozvao moju suprugu na razgovor, a nakon toga nam je poslao policiju - rekao je za 24 sata otac prijavljenog dječaka.

Obitelj čiji je sedmogodišnji sin prijavljen policiji ima još jedno, mlađe, četverogodišnje dijete. Roditelji su šokirani postupkom ravnatelja škole. Otac kaže da u "tim godinama dijete ne razumije značenje navodne prijetnje".

Očitovanje je poslao i ravnatelj škole, koji je ustvrdio da su "roditelji na uočene probleme koje učenik ima upozoreni s početkom školske godine".

- Prvi službeni kontakt obitelji sa stručnom službom škole bio je 13.10. prošle godine Od tada do 21. ožujka ove godine službeno su odrađene 33 aktivnosti. One uključuju individualne razgovore s djetetom, s roditeljima, radionice u razredu te niz pedagoških postupaka kojima se pokušalo utjecati na promjenu u ponašanju učenika, izvijestio je ravnatelj škole.

Dva puta je, poručuje ravnatelj, kontaktiran i Centar za socijalnu skrb. Ravnatelj ističeda su prijetnje dio stalno prisutnog problema i da ih je bilo više tijekom godine. Naglasio je da je škola odgovorna i za drugu djecu, dodajući da "nije na školi da špekuliraju ima li zaista netko od roditelja oružje kod kuće ili nema".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.