Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
19. listopada 2018.
Kolinda Grabar-Kitarović

PREDSJEDNICA KRITIZIRA "U Hrvatskoj je izvanredno stanje, treba ponovo razmotriti proračun za 2018"

Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: I. TOMIĆ
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2017. u 12:58 2017-11-10T12:58:26+01:00

Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave," poručila je Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem HDZ-ove Vlade te je istaknula kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija.

U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje. Parcijalne mjere nisu dovoljne.

Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave," poručila je Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi dnevnik.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka