Kolinda Grabar-Kitarović

PREDSJEDNICA KRITIZIRA “U Hrvatskoj je izvanredno stanje, treba ponovo razmotriti proračun za 2018”

P. N.

Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: I. TOMIĆ

Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: I. TOMIĆ

Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave," poručila je Kolinda Grabar-Kitarović



Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem HDZ-ove Vlade te je istaknula kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.


“Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija.


U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje. Parcijalne mjere nisu dovoljne.




Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave,” poručila je Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi dnevnik.hr