Proljeće stiže kalendarski, ali...

POVRATAK ZIME Temperature opet klize u minus, snijega će biti čak i na sjevernom Jadranu

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Za riječko područje za sutra je na snazi narančasti meteoalarm s upozorenjem na jaku i olujnu buru koja bi mogla dosegnuti i 130 kilometara na sat. Padalina će na području Rijeke, prema prognozi, biti do srijede, pri čemu bi moglo biti i malo snijega



Tjedan u kojem kalendarski stiže proljeće obilježit će povratak vremenskih prilika primjerenijih zimi.


Sutra će u unutrašnjosti biti oblačno uz povremen snijeg.


– Snijeg će biti češći u prvom dijelu dana, a u noći s nedjelje očekuje se novi, uglavnom tanji snježni pokrivač. Pokoja pahulja nošena burom može pasti i na sjevernom Jadranu. Na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom. Vjetar u unutrašnjosti umjeren, povremeno i jak sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu jaka bura, na južnom jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu 3 do 8, a najviša dnevna od -1 do 2, na Jadranu od 7 na sjeveru do 14 °C na jugu, stoji u prognozi DHMZ-a za ponedjeljak.




Za riječko područje za sutra je na snazi narančasti meteoalarm s upozorenjem na jaku i olujnu buru koja bi mogla dosegnuti i 130 kilometara na sat. Padalina će na području Rijeke, prema prognozi, biti do srijede, pri čemu bi moglo biti i malo snijega.



Od četvrtka bi trebalo biti stabilnije i suho vrijeme, uz lagani porast temperature prema maksimalnih desetak stupnjeva Celzijusa.


U Gorskom kotaru do sredine tjedna se očekuje također snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Temperature će biti u minusu, pa sutra u Delnicama ne bi trebale prelaziti minus pet stupnjeva u najtoplijem dijelu dana. Od četvrtka će u Gorskom kotaru biti sunčano, ali i jako hladno – s najnižim temperaturama oko minus 10 stupnjeva.


Padalina će biti i u Dalmaciji, također sa snijegom u zaleđu. Bit će i prilično hladno, s temperaturama oko nule sredinom tjedna.


Snijeg se također očekuje i u Slavoniji.