Lički šerif je nokautiran

PORAŽENI DARKO MILINOVIĆ: Neću osnivati stranku, a s HDZ-om sam spreman razgovarati

P. N.

snimila Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

snimila Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

- Vidjet ćemo hoćemo li ići na izbore za Župana, rekao je Milinović, koji je, kaže, spreman razgovarati s HDZ-om na dobrobit Ličko-senjske županije. 



Hvala vam što ste išli u otvorenu bitku. Vodili smo političku bitku s vrhom države i HDZ-a. Prije pet minuta sam nazvao Kustića i čestitao mu. Ako me pitate jesam li zadovoljan, ostvarili smo respektabilan rezultat. Jača smo politička opcija od HDZ-a u Gospiću. Čestitam HDZ-u i njihovim partnerima. Okupio sam ljude koji su bili hrabri, suprotstaviti se najjačoj stranci u Hrvatskoj i Ličko-senjskoj županiji, rekao je Darko Milinović nakon objave rezultata koji su HDZ-u na izborima za Ličko-senjsku županiju predviđali 35 posto, a Milinovićevoj listi – oko dvadeset posto birača.


Odgovarajući na pitanje što će biti s njegovom pozicijom župana, Milinović je rekao da će o tome odlučiti birači, ako dođe do izbora za župana. Za to je pak potrebno da Milinoviću HDZ ponovo ruši izglasavanje proračuna. 


– Birači su sad su poručili da je Hrvatska demokratska zajednica prije dvije godine imala 55 posto, a sada je to negdje oko 35 posto. Za dvadeset posto imaju lošiji izborni rezultat. Ja sam očekivao bolji izborni rezultat, ali rezultat od oko dvadeset posto je respektabilan i koliko će s moje liste biti zastupnika u Skupštini vidjet ćemo nakon izračuna. Ovo je dobra startna pozicija za neke buduće izbore koji bi se mogli dogoditi, rekao je Milinović, ali rekao je da stranku neće osnivati. 




Spreman je, rekao je, biti župan u “manjinskoj vladi”, a očekuje da će HDZ formirati većinu u Skupštinu.


– Vidjet ćemo hoćemo li ići na izbore za Župana, rekao je Milinović, koji je, kaže, spreman razgovarati s HDZ-om na dobrobit Ličko-senjske županije. – Na njima je da vidimo, na HDZ-u je da vidimo s kim će razgovarati o novoj većini u Županijskoj skupštini. Svoj stav ne mijenjam. Ukoliko to bude u interesu županije, ja sam spreman za razgovore s HDZ-om. Ako ne žele razgovarati, neka se opredijele za rušenje proračuna i idemo ponovo na izbore, zaključio je Milinović.