Stanje u prometu

POGLEDAJTE UVJETE PROMETA NA OŠTROVICI Stanjem u prometu zadovoljni samo vulkanizeri. Redovi za zimske gume

P. N.

Na licu mjesta nalazi se i policija, čiji pripadnici kontroliraju stanje u prometu, odnosno stoje kao dodatna opomena vozačima da stanje na prometnicama nije redovito.



Vjetar je danas poremetio planove mnogima. Diljem Hrvatske prometuje se otežano, neke dionice autocesta i državnih cesta, kako smo izvijestili, zatvorene su za promet ili se njima prometuje usporeno.


U Lici i Gorskom Kotaru pao je snijeg, zbog čega je Hrvatski autoklub izdao apel kojim poziva vozače da ne zaborave na obavezno korištenje zimske opreme.


Naš fotoreporter Roni Brmalj provjerio je stanje prometa i vremenskih prilika na autocesti na Oštrovici, dijelu autoceste prema Rijeci, gdje se prometuje otežano. Sve većem broju vozača kamiona tamo valja čekati da se vremenske prilike vrate u normalu, odnosno da vremenske prilike omoguće prolaz i normalnu vožnju.




Na licu mjesta nalazi se i policija, čiji pripadnici kontroliraju stanje u prometu, odnosno stoje kao dodatna opomena vozačima da stanje na prometnicama nije redovito.


Podsjetimo, Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru – autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, stara cesta kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5094 Breze-Stalak, ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra, Vrbovskog i Delnica.



Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6), dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica, dionica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (DC8), Paški most i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila)na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionici Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski (DC8) i na Krčkom mostu.


Ako je itko profitirao od nevremena, mogli bi to reći za vulkanizere, odnosno autoservise gdje nude usluge promjene auto-guma. Mnogi su, naime, pohrlili u zadnji čas staviti zimske gume i na taj način omogućiti sebi sigurniju vožnju, ali i lišiti se straha od eventualnih kazni. Na fotografiji vidimo red pred vulkanizerskom radionicom u Karlovcu, iz kojeg prema jugu nije uputno krenuti bez obavezne zimske opreme.