Sjednica Vlade

PLENKOVIĆ ZAPRIJETIO SLOVENCIMA ‘Možemo i mi kažnjavati vaše ribare, nije problem’

P. N.

Nastavit ćemo se ponašati odgovorno i voditi računa da ovo pitanje ne zakomplicira odnose Hrvatske i Slovenije, ali ćemo voditi i računa o našim interesima. Naša se pozicija ni milimetar ne mijenja i naši ribari imaju pravo loviti ribu, tamo gdje su to činili godinama, rekao je Plenković



Premijer Andrej Plenković se na početku prve ovogodišnje sjednice Vlade osvrnuo na zategnute odnose sa Slovenijom, oko jednostrane primjene arbitražne presude.


– I mi evidentiramo slovenske brodice u našim vodama i najmanji je problem da i mi počnemo izdavati kazne, kao što to radi i slovenska strana. Možemo i mi to napraviti, zaprijetio je Plenković.


Dodao je da se Hrvatska ponaša vrlo korektno u ovom sporu, te da ne poduzima nikakve jednostrane poteze. 




– Nastavit ćemo se ponašati odgovorno i voditi računa da ovo pitanje ne zakomplicira odnose Hrvatske i Slovenije, ali ćemo voditi i računa o našim interesima. Naša se pozicija ni milimetar ne mijenja i naši ribari imaju pravo loviti ribu, tamo gdje su to činili godinama, rekao je Plenković.


Dodao je ipak kako vjeruje u dogovor, ali i da se Slovenija mora suzdržati od jednostranih poteza.


– Pružamo Sloveniji ruku. Vjerujem da smo oko same supstance i rješenja puno bliže nego se čini sa strane, zaključio je Plenković.