Joško Klisović

Ovaj Milanovićev suradnik nema dileme: ‘Titovu bistu treba vratiti na Pantovčak’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



U stožeru Zorana Milanovića zasad nemaju odgovor na pitanje hoće li novoizabrani predsjednik vratiti bistu Josipa Broza Tita, koju je s Pantovčaka uklonila dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. No, Joško Klisović, bliski Milanovićev suradnik, za Jutarnji je rekao da mu nije poznato hoće li novi predsjednik vratiti Titovu bistu, ali osobno smatra da bi to trebalo učiniti.


– Titovu bistu treba vratiti na Pantovčak, i to zbog konteksta u kojem ju je tamo postavio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a to je kontekst jedinstva hrvatskog naroda i zasluga Tita kao vođe antifašističkog pokreta da Hrvatska bude na strani pobjednika u Drugom svjetskom ratu, i to u sadašnjim granicama koje uključuju Dalmaciju, Istru i Baranju.


Na strani onih koji su gradili Europu kojom mi upravo predsjedamo. Jedinstvo hrvatskog naroda potvrđeno je u Domovinskom ratu kada su Hrvatsku branili jednako srčano i s ljubavlju i lijevi i desni.




Zato treba vratiti Titovu bistu u Ured predsjednika RH i potvrditi njegov doprinos u specifičnim povijesnim okolnostima opstanku Hrvatske i napretku hrvatskog naroda. Niti jedan dosadašnji predsjednik Hrvatske nije osporio Tuđmanov postav bisti zaslužnih Hrvata, osim Kolinde Grabar-Kitarović, a to sada treba ispraviti, smatra Klisović za Jutarnji.