Nema ga u imovinskoj kartici

Otkud ministrici mercedes od oko 50 tisuća eura? Žalac: Nije moj, to je auto koji su rentali moji roditelji

P. N.

snimio Patrik Macek/PIXSELL

snimio Patrik Macek/PIXSELL

Da je u pitanju automobil kojim se služe u obitelji ministrice Žalac novinarima Večernjeg potvrdila je i neimenovana osoba "iz vrha HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije".



Pred ministricom Gabrijelom Žalac, koja je nedavno vozila bez važeće vozačke dozvole i pritom udarila automobilom djevojčicu, nalaze se novi problemi, o čemu se očitovala jutros, uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a. Naime, novinari su, uočili da se pred njezinom kućom nalazi parkiran luksuzni automobil, Mercedes E klase, čija se cijena kreće oko 50 tisuća eura.


Sporno je to što automobil u njezinoj imovinskoj kartici nije prijavljen. Vozilo je, kako navodi Jutarnji list, u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car Josipa Stojanovića Jollyja, šibenskog poduzetnika, i pred kućom obitelji Žalac nalazi se već nekoliko mjeseci, ali iz ministarstva koje vodi Žalac novinarima su poručili da automobil nije u vlasništvu ministrice, niti je, tvrde, uzet u najam. Da automobil vozi suprug ministrice Žalac novinarima Večernjeg lista potvrdili su i susjedi obitelji Žalac.


-Takav automobil se odmah primijeti tako da smo ga svi primijetili vrlo brzo. Viđao sam Maria, supruga Gabrijele kako ga vozi u nekoliko navrata dok ministricu do sada nisam vidio za upravljačem toga vozila. Tu je već mjesec – dva ali ne znam je li njihovo vlasništvo ili nije, rekao je novinarima Večernjeg jedan od susjeda, koji je želio ostati neimenovan.




Da je u pitanju automobil kojim se služe u obitelji ministrice Žalac novinarima Večernjeg potvrdila je i neimenovana osoba “iz vrha HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije”.


– Ne sjećam se da je govorila o marki niti o njegovoj vrijednosti ali je rekla kako ga je uzela na leasing. Međutim, ne znam radi li se o operativnom ili financijskom leasingu kao niti jesu li ga onda morali prijaviti odmah ili imaju rok do kraja godine. Kako god ne radi se o nimalo ugodnoj situaciji po nju i sada će je biti još teže obraniti, rekao je novnarima neimenovani izvor iz HDZ-a.


Objašnjenje su novinari tražili i u Vladi, odakle su poručili da će se ministrica o automobilu očitovati osobno, uoči sjednice HDZ-ova Kluba zastupnika, koji zasjeda danas od 8,45 sati.


Ministrica se po ovom pitanju jutros uistinu obratila novinarima i ustvrdila da automobil pripada njezinim roditeljima.


– Auto je od mojih roditelja, ne razumijem zašto se digla tolika prašina oko toga. Auto stoji u mom dvorištu jer je brat dovezao svoj automobil kod roditelja pa nema mjesta. On je rentan kroz ugovor u najmu, a vjerojatno će ga kupiti, rekla je novinarima ministrica Žalac.