Pacijent u izolaciji

Ospice i u Hrvatskoj! Stručnjaci pozivaju roditelje da provjere cjepne statuse djece

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Pozivamo sve roditelje da provjere cjepne statuse svoje djece i ako su propustili neko cijepljenje neka se obvezno jave nadležnom školskom liječniku ili pedijatru«, istakli su iz Zavoda



Muškarac (34) s visokim stupnjem sumnje na ospice hospitaliziran je u dubrovačkoj Općoj bolnici u petak 25. svibnja, u izolaciji je i prema njemu su provedene sve epidemiološke mjere, rekao je Hini u ponedjeljak ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.


Ravnatelj Bekić je najavio kako bi serološka potvrda nalaza, koji je poslan na analizu u Zagreb, trebala biti poznata u utorak.


»Pacijent ne zna je li cijepljen protiv ospica, a mi pretpostavljamo da nije. Riječ je o stanovniku mjesta Ston, koji je porijeklom s Kosova, gdje je proveo posljednja dva i pol tjedna pa sumnjamo da se tako i zarazio ospicama«, rekao je Bekić.




U tijeku je epidemiološka obrada svih osoba koje su s pacijentom bile u kontaktu, objavio je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.


«Rezultate analize nalaza pacijenta znat ćemo sutra ili najkasnije prekosutra.


»Pozivamo sve roditelje da provjere cjepne statuse svoje djece i ako su propustili neko cijepljenje neka se obvezno jave nadležnom školskom liječniku ili pedijatru«, istakli su iz Zavoda.