Sve bizarnije

Osječani neće dobiti zastave za plaćene račune: natječaj poništen zbog pogrešnih grbova

Ladislav Tomičić

Grbovi na ponuđenim zastavama, naime, imali su pogreške u kruni grba, i to upravo u dijelu koji simbolizira Slavoniju i Baranju, ali i Istru



OSIJEK Tvrtka Vodovod Osijek poništit će javnu nabavu putem koje je željela kupiti trideset tisuća hrvatskih zastava. O ovoj javnoj nabavi, podsjetimo, javnost smo izvijestili koncem siječnja, informirajući da Vodovod Osijek želi zastavama nagraditi građane Osijeka koji redovito plaćaju vodu. Za kupnju zastava osječki Vodovod bio je voljan platiti do 750 tisuća kuna (s PDV-om).


Direktor Vodovoda Osijek Ljubomir Novoselić javnost je pak izvijestio da je nabava propala, a razlozi poništenja nabave koje je naveo mogu se smatrati bizarnim koliko i sama nakana osječkog Vodovoda da redovite platiše računa nagrađuje zastavama.


– Grbovi na zastavama koje su nam ponuđene ne odgovaraju grafičkim standardima koje je propisao Hrvatski sabor, no budući da je poništenje natječaja još u tijeku o detaljima ponuda, kao niti o tvrtkama koje su ih poslale ne možemo govoriti, rekao je Novoselić novinaru Nikoli Patkoviću.




Na natječaj za kupnju zastava Vodovodu Osijek javile su se četiri tvrtke. Dvije ponude su poništene zbog razloga formalno-prave naravi. Uz jednu nije pristigla i potpuna dokumentacija, a drugu je podnijela jedna mađarska tvrtka, ali samo na mađarskom jeziku. Dvije ponude koje su se mogle uzeti u razmatranje, ponovimo, odbačene su jer ponuditelji nisu dobro nacrtali hrvatske zastave, odnosno, kako je to napomenuo Novoselić, »grbovi na ponuđenim zastavama nisu odgovarali grafičkim standardima koje je propisao Sabor«. Grbovi na ponuđenim zastavama, naime, imali su pogreške u kruni grba, i to upravo u dijelu koji simbolizira Slavoniju i Baranju, ali i Istru. Na pitanje novinara Patkovića hoće li nabava biti ponovljena, Novoselić je odgovorio kako će odluku o tome tek donijeti.