Otvorene prijave

Osam kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a, jedna prijava nevaljana

Hina



Nadzorni odbor (NO) HRT-a u srijedu je otvorio pristigle prijave kandidata na javni natječaj za novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) te potvrdio da je pravodobno pristiglo devet prijava, od kojih je osam valjano i u skladu s uvjetima natječaja te će NO do kraja ovog tjedna svoje mišljenje i prateću dokumentaciju o kandidatima proslijediti saborskom Odboru za informatiku, informatizaciju i medije.


Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a prijavilo se najviše kandidata s HRT-a, među kojima su sadašnji v.d. glavnog ravnatelja Blago Markota, bivša v.d. ravnateljica produkcije HRT-a Sanja Ivančin i bivši glavni ekonomist HRT-a Ante Rončević.


Među ostalim prijavama zaposlenika HRT-a su i one bivšeg v.d. glavnog urednika HTV-a 3 Krešimira Čokolića, nekadašnjeg šefa HRT-ove tehnologije Kazimira Bačića i bivše direktorice prodaje na HRT-u Mirele Despot.




Na natječaj su se prijavili i povjesničar Josip Jurčević, bivši djelatnik HRT-a Ante Sarjanović i Ivica Zadro, čiju je prijavu NO proglasio nevaljanom jer nije dokazao deset godina radnog iskustva na radnim poslovima u medijima ili drugim poslovnim sustavima.


Nakon što je Nadzorni odbor HRT-a utvrdio valjanost prijava koje su pristigle na natječaj koji je bio raspisan 1. prosinca prošle godine, uputit će svoje mišljenje i prateću dokumentaciju saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije i to, kako je najavljeno, najkasnije do kraja tjedna.


Taj saborski Odbor bi nakon toga trebao obaviti razgovore s kandidatima koji ispunjavaju uvjete za glavnog ravnatelja HRT-a te Hravatskom saboru podnijeti prijedlog imenovanja.


Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Hrvatski sabor na plenarnoj sjednici i to većinom glasova svih zastupnika, a ne bude li on imenovan u roku od 45 dana od isteka roka za predaju prijava, posljednji javni natječaj će se poništiti.