Ministar unutarnjih poslova u Dalmaciji

Orepić: Daniel Markić je stručna osoba, saga o SOA-i je riješena priča

Hina

Vlaho Orepić, Foto N. REBERŠAK

Vlaho Orepić, Foto N. REBERŠAK

Tko će biti na čelu SOA-e to je najmanje bitno. Bitno je da bude stručan čovjek, a i prije je bio stručan čovjek i sada je stručan tako da je to dobro



Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u petak je izjavio da je novi ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić, koji je na toj dužnosti naslijedio Dragana Lozančića, stručna osoba te da smatra kako su poteškoće u SOA-i riješene.


“Tko će biti na čelu SOA-e to je najmanje bitno. Bitno je da bude stručan čovjek, a i prije je bio stručan čovjek i sada je stručan tako da je to dobro,” rekao je ministar Orepić novinarima u Splitu uoči svečane sjednice splitskog Gradskog vijeća u povodu Dana Grada i blagdana sv. Duje, na kojoj je nazočio kao izaslanik premijera Tihomira Oreškovića.


Na upit je li postavljanjem Markića za novog ravnatelja SOA-e “prevladana saga” i “riješena priča” u vezi šefa te agencije, ministar Orepić je odgovorio potvrdno.




“Riješena je ta priča, riješena je davno, tako da SOA radi svoj posao,” rekao je Orepić.


Na pitanje kako komentira HDZ-ovo neodobravanje načina na koji je obavljena procedura postavljanja Markića za novog ravnatelja SOA-e, Orepić je kratko odgovorio da se takva teška pitanja trebaju postaviti “premijeru i potpredsjednicima Vlade”.