Uskok

Optužnica protiv Šišljagića i dvojice suradnika: Oštetili Osječko-baranjsku županiju za 120.000 kuna?

Hina

Snimio GOJKO MITIĆ

Snimio GOJKO MITIĆ

Uskok je dovršio istragu i podigao optužnicu protiv osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića kojeg tereti da je, uz pomoć dvojice suoptuženika, tijekom 2011. i 2012. od poduzeća koja su od županije dobivala bespovratnu pomoć tražio da mu većinu novca vraćaju u gotovini, čime je županija navodno oštećena za više od 120 tisuća kuna



OSIJEK Uskok je dovršio istragu i podigao optužnicu protiv osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića kojeg tereti da je, uz pomoć dvojice suoptuženika, tijekom 2011. i 2012. od poduzeća koja su od županije dobivala bespovratnu pomoć tražio da mu većinu novca vraćaju u gotovini, čime je županija navodno oštećena za više od 120 tisuća kuna.


Uz Šišljagića je optužen pročelnik županijske Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Martin Marolin te bivši predsjednik županijskog vijeća Zlatko Maksimović koji već ima pravomoćnu uvjetnu kaznu zbog zlouporabe položaja i primanja mita.


Mediji su ranije nagađali da je upravo Maksimović prvi progovorio o nedjelima zbog kojih je pod istragom u svibnju prošle godine završio i Šišljagić. Također, tvrdili su i da su nepovratna sredstva županije, namijenjena malim tvrtkama i obrtnicima za unapređenje poslovanja, završavala i u stranačkoj blagajni HDSSB-a.




Navodeći samo inicijale optuženih Uskok je na svojoj internetskoj stranici objavio da su Šišljagić i Marolin »u namjeri da sebi pribave nepripadnu imovinsku korist«, sami ili posredstvom Maksimovića, »od vlasnika trgovačkih društava kojima će biti isplaćena financijska pomoć iz proračuna Županije tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa«.


Uskok tvrdi i da su Šišljagić i Marolin osobno ili posredstvom Maksimovića, »od odgovornih osoba trgovačkih društava u više navrata preuzeli veći dio isplaćenih iznosa« nakon što su donesena rješenja o odobrenju bespovratne financijske pomoći i obavljene uplate.