Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
13. studenoga 2019.
Premijer u Splitu

Oporba traži smjenu, Plenković: Izjava Murganić nije bila najsretnija, naprotiv

arhiva
arhiva
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2018. u 19:20 2018-01-12T19:20:31+01:00

Premijer Andrej Plenković stigao je u Split na otvaranje rukometnog prvenstva, vješto je visoka delegacija s nekoliko ministara spojila obljetnicu osnivanja HDZ-a u subotu s radnim sastancima. Posjetio je tako predsjednik Vlade gradonačelnike Solina i Splita, stranačke kolege Dalibora Ninčevića i Andru Krstulovića Oparu.
Pohvalio je Plenković odlične demografske rezultate u Solinu, rast broja stanovnika i njihovu mladost. Što se tiče nacionalnih tema, Plenković je naglasio važnost dvije milijarde (bez PDV-a) vrijednog Pelješkog mosta čija bi realizacija trebala ići po planu.
Ministrica Murganić pak i dalje uživa njegovo povjerenje.
- Vratimo priču malo nazad. U trenutku kada je u javnost izašla informacija o problemima koje je imala supruga gospodina Tomaševića, raspuštena je županijska organizacija. U primislima nema toleriranja nasilja u obitelji. Vrlo jasne i precizne poruke koje smo uputili županu, vrlo smo jasno riješili pred visokim časnim sudom HDZ-a. Što je tiče ministrice Murganić, sama je pojasnila svoju izjavu, koja nije bila najsretnija, naprotiv.
Po pitanju Piranskog zaljeva premijer Plenković je "stao na loptu".
- U cijeloj situaciji se ponašamo odgovorno i zrelo. Dijalogom i dogovorom želimo riješiti otvoreno granično pitanje za koje, u samoj supstanci, mislim da smo puno bliže rješenju nego što se to da naslutiti iz ovog ukupnog javnog ozračja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.