Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
20. siječnja 2020.
Istukli ga pajserom

Oporavlja se Rex, pas iz Karlovca, kojeg su pretukli provalnici: 'Već pokušava dohvatiti lopticu'

Foto DVD Karlovac
Foto DVD Karlovac
Autor:
Objavljeno: 29. srpanj 2019. u 14:15 2019-07-29T14:15:48+02:00

Rex, potražni pas iz Karlovca, kojeg su provalnici pretukli pajserom, danas se polako oporavlja.

"Njuška mu je malo otečena, ali nadamo se da će sve biti u redu", kažu za Dnevnik.hr iz DVD-a Karlovac. 

I Dejan, Rexov vodič, kaže kako je Rexu danas bolje.

"Dobio je infuzije. Sam se pomiče i reagira na zvukove, na glas i na šuškanje. Teško se još sam diže, ali pokušava šapama dohvatiti lopticu. Samo da mi se oporavi, on je još beba", s glasom punim brige kaže Dejan.

Rex je star 15 mjeseci, voli igru i kao pravi njemački ovčar, akciju.

"Stalno nešto mora raditi, mora imati neku zanimaciju kako ne bi postao čudljiv. Mora se izmoriti tijekom dana. Nabavio sam ga za sebe, ali sam shvatio da je talentiran i da bi trebao proći obuku kako bi dobio licencu za potražnog psa", objašnjava Dejan.

U "školu" je Rex krenuo još kao štene, s 5 mjeseci. Treninge ima dva ili tri puta tjedno, a sad, za preko ljeta, nešto rijeđe. U početku mu je dobro išlo njuškanje i potraga u zatvorenim prostorima, no sad je izbježbao traganje u šumi, kroz granje i grmlje.

U tome mu pomaže Čili, pas s kojim živi u Dejanovoj obitelji. Vole se kao braća, a tako se i ponašaju. Među njima je uvijek neko natjecanje.

"Non stop se šmucaju kroz neko granje. I uvijek se natječu tko će donijeti lopticu. Smiješno je što Rex Čilija sluša, iako je puno veći od Čilija. No on još nije svjestan koliko je velik. Beba je u duši", kaže Dejan i za Rexa dodaje da nikad nije bio agresivan. Opušten je pas, ako mu se spava, on zaspi nasred dvorišta, čak i na kiši.

Dejan i dalje ne može vjerovati da ga je netko napao. Ni danas ne znaju što mu se dogodilo.

"Supruga ga je našla na dvorištu bez svijesti. Nemam ništa za poručiti tim ljudima. Samo želim da se naš Rex što prije oporavi. I da ovo ne ostavi nikakve posljedice na njega", kaže Dejan.

A kad naraste i završi obuku, Rex će dobiti licencu. Pas kojeg je netko napao i teško ga ozlijedio ubuduće će spašavati ljude iz ruševina, tražiti ih po šumama. Jednog dana sa vatrogascima će smjeti i u helikopter kako bi nekome spasio život, javlja Dnevnik.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.