Dvojica nedavnih protukandidata

Opet se kvare odnosi? Bernardić poručio da Ostojić govori gluposti, ovaj mu uzvratio istom mjerom

Dražen Ciglenečki

– Bernardić je u pravu, to što je netko zastupnik ne znači da ne može provaliti glupost. I sam je zastupnik, pa sigurno ima iskustva, rekao nam je Ostojić uzvrativši na Bernardićevu prozivku



ZAGREB – Davor Bernardić i Ranko Ostojić bili su ljuti protivnici u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a, kasnije su popravili odnose i prije dva tjedna su razgovarali o snažnijem političkom angažmanu bivšeg ministra unutarnjih poslova. Međutim, pitanje je hoće li biti što od toga, jer je Bernardić proglasio Ostojića glupanom, a ovaj mu je uzvratio na sličan način.


Sve je počelo Ostojićevom objavom na Facebook-u, u kojoj je on upozorio na mogućnost da kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba bude Marko Melčić, nekadašnji direktor Čistoće. Melčić je bio nepoznat široj javnosti dok se prije nekoliko godina nije prometnuo u oštrog kritičara Zorana Milanovića. To ga je učinilo herojem medijske desnice. Melčić je počeo redovno nastupati na HTV4, ugošćivao ga je Velimir Bujanec, a i na društvenim mrežama strastveno je širio mržnju protiv Milanovića i njegovih suradnika.


Za Milanku Opačić jednom je, primjerice, napisao na Facebook-u da »nikad nije radila ništa osim bila na političkoj sinekuri, na sinekurčini, SDP sponzoruša«. No, kako je Melčić potpuno nebitan u SDP-u, malo tko se u toj stranci osvrtao na njegove javne istupe. »Dragi prijatelji, ne bih vas toliko opterećivao sa statusima o Marku Melčiću da nisam saznao da je on vrlo ozbiljan kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika«, objavio je Ostojić  ujutro. Dodao je da tu informaciju ne treba ignorirati i da bi Melčićev slogan bio – Bio sam i ostao smeće, kanalizacija mi je život, vrijeme je da budemo zajedno«.




Onda se nešto prije podneva Ostojić korigirao i napisao je da je doznao da Melčić neće biti gradonačelnički kandidat SDP-a u Zagrebu. Ali, predsjednik stranke Bernardić ipak je odučio polemizirati s Ostojićem. Notornom je glupošću nazvao spekulaciju da bi Meličić bio kandidat, a Ostojića je baš izvrijeđao.


– To što je netko saborski zastupnik ne znači da ne može provaliti glupost, izjavio je Bernardić novinarima nakon sastanka sa sindikalnim čelnicima. No, Ostojić je poznat po tome da nikome verbalno ne ostaje dužan.

– Bernardić je u pravu, to što je netko zastupnik ne znači da ne može provaliti glupost. I sam je zastupnik, pa sigurno ima iskustva, rekao nam je Ostojić.


Upitao se kako glupost nije to što taj Melčić godinama »nastupa na takozvanoj javnoj televiziji, u Bujici i na Z1 i, bez ikakvih sankcija, pljujuje po saborskim zastupnicama i zastupnicima«.


– Zašto bi onda bilo čudno da isti može biti i kandidat za gradonačelnika. Dobro je ipak da sva podrška najmračnijih medija nije bila dovoljna da i postane kandidat. Nakon što su mi ozbiljni izvori potvrdili da neće biti kandidata, moj je jedini komentar bio da ima i dobrih vijesti iz SDP-a. Zadovoljan sam što je ocijenjeno da bi to bila notorna glupost, jedino ne razumijem kako ovakva osoba može biti konstanta u SDP-u, zaključuje Ostojić.


Inače, Bernardić je izjavio i da na izborima u Zagrebu »jedino zajednička, ujedinjena opozicija može n polučiti dobar rezultat«. Kako HNS sigurno neće odustati od svoje kandidatkinje za gradonačelnicu Anke Mrak Taritaš, ova Bernardićeva rečenica sugerira da bi SDP mogao pristati da je podrži. Ali, doznajemo da između SDP-a i HNS-a nema o Zagrebu još nikakvog dogovora. U HNS-u očekuju da bi mogao biti postignut u iduća dva tjedna.