Tko je pojeo magare?

Oluja na Twitteru: žestoka polemika Luke Mišetića i Vuka Jeremića na društvenoj mreži

Portal Novilist.hr

Povod je tekst u kome se tvrdi da je Jeremić lagao da je sazvao skupštinu UN-a na kojoj će se raspravljati o oslobađajućoj presudi generalima



Žestoku polemiku vode na Twitteru odvjetnik generala Gotovine, Luka Mišetić i bivši ministar vanjskih poslova Srbije i aktualni predsjednik Glavne skupštine Ujedinjenih naroda Vuk Jeremić oko teksta objavljenog u Jutarnjem listu u kome se tvrdi da je Jeremić lagao kada je rekao da je zakazao raspravu o oslobađajućoj presudi hrvatskim generalima u Haagu. Hrvatski dnevnik tvrdi da je riječ o redovnoj raspravi o radu Međunarodnog suda i da je ona zakazana još u rujnu, prije izricanja presude. 


No, Jeremić na svome Twitteru tvrdi da je redovita rasprava o radu Suda već održana 15. listopada i da je riječ o kleveti i pokušaju “obmane, uz uvrede” te da je zaista za 10. travnja sljedeće godine sazvao sjednicu na kojoj će se raspravljati ovoj presudi. Nakon što se na Twitteru o komentarima Vuka Jeremića oglasio Luka Mišetić, koji je uz link na tekst iz Jutarnjeg stavio i komentar “Pojeo Vuk magarca?”, Jeremić ga je pitao bi li privatio da mu bude odvjetnik za moguću tužbu za klevetu Jutarnjeg lista. Na to mu je Gotovinin odvjetnik odgovorio: “Nažalsot, preopterećen sam pisanjem tužbi za klevetu protiv visokog dužnosnika UN-a koji osporava presude vlastitog suda”.


“Znao sam od početka da nemam šanse da Vas dobijem, nisam Vaš tip. Nemam ničiju krv na rukama…”, odvratio mu je Jeremić.




Mišetić je na to odgovorio: “Da, niste moj tip. Zastupam samo nevine”. 


“Jao izvintite, nesporazum. Na profilu piše da ste bili advokat Gotovini. Nisam shvatio kao šalu, ali sad kapiram! Pozdrav, v”, odgovorio mu je Jeremić.