Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. siječnja 2020.
Havarija Bourbon Rhodea

Oglasio se Bourbon: Potraga zasad bez rezultata, angažirana su još 3 broda i američki Hercules

Foto Screenshot
Foto Screenshot
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2019. u 23:15 2019-10-08T23:15:25+02:00

Operacija pretraživanja, pod vodstvom Alp Strikera, u koju su uključene i bespilotne letjelice, kao i operacije koje provode tri dodatna broda te prelet američkog Herculesa, dosad nisu dali rezultata, priopćili su iz Bourbona

Bourbon je večeras poslao priopćenje u kojem opisuju današnju potragu za nestalim šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i još šestoricom članova posade Bourbon Rhodea, potopljenog usred Atlantika u uraganu Lorenzo.

- Nakon što su dvojica pomoraca s broda Alp Striker u noći s nedjelje na ponedjeljak ugledali signale koje su protumačili kao signalne rakete, taj je brod odmah, u koordinaciji s kriznim stožerom CROSS Antili-Gvajana, promijenio kurs prema tom području.

CROSS je pozvao tri dodatna trgovačka broda da također promijene kurs i upute se prema području na kojem je viđen izvor signala. Američke vlasti osigurale su zračnu potporu zrakoplovom Hercules C-130.

Operacija pretraživanja, pod vodstvom Alp Strikera, u koju su uključene i bespilotne letjelice, kao i operacije koje provode tri dodatna broda te prelet američkog Herculesa, dosad nisu dali rezultata.

Krizni stožeri provode svoje akcije, a Bourbonovi timovi svakodnevno pružaju podršku članovima posada Bourbon Rhodea, priopćili su iz kompanije Bourbon.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.