Još jedno ime

Odvjetnik Miljević otkrio da je i on – mason: ‘Ima među nama dosta političara’

P. N.

Foto Jurica Galoić PIXSELL

Foto Jurica Galoić PIXSELL



Odvjetnik Veljko Miljević otkrio je za RTL otkrio je da je i on mason i to u loži Velikog Orijenta Hrvatske.


– Ja sam, imam pravo odgovoriti na to da jesam. I to je s određenog stajališta točno”, kazao je Miljević i dodao da se još u studentskim danima zanimao za slobodno zidarstvo, a u organizaciju je ušao prije tri godine.


– Ako je netko sudac unutar takve organizacije, član Visokog časnog suda, onda se time ukazuje da je to jedan visoki stupanj, otkrio je i na kojoj se razini nalazi u loži.




Kaže da je za Jelenićevo članstvo doznao u proljeće 2018. i to na način da je “u duhu masonske organizacije tražio zaštitu da ne mora baš svatko znati da je on član te organizacije”. Jelenića, tvrdi, poznaje kao časnog i odgovornog čovjeka i žao mu je što se nije borio za svoju funkciju, javlja RTL.


– Nigdje nije nikad pisalo da ćeš ti u nekoj situaciji postupati protiv moralnih načela, lagati i ne znam što ćeš raditi zato da bi spasio ovoga u nevolji. To ne piše nigdje. Ti svom bratu moraš pomoći u nevolji na one dozvoljene i časne načine, dodao je Miljević i potvrdio da “među braćom prevladavaju ljudi iz privatnog ili miješanog sektora, ali ima i visokopozicioniranih političara i to više onih bivših nego aktualnih.