Istraživanje agencije Ipsos Puls

Odnos snaga kandidata nepromijenjen: Josipović i dalje u čvrstom vodstvu

Branko Podgornik

Odnos snaga u predsjedničkoj predizbornoj kampanji nije se bitno promijenio, jer je Josipović za mjesec dana izgubio jedan posto podrške, a Grabar Kitarović je dobila 0,6 posto



ZAGREB   Ivo Josipović sa 47,8 posto potpore glasača nastavlja vodstvo u utrci za predsjednika Republike, dok ga Kolinda Grabar Kitarović slijedi s 33,4 posto, prema istraživanju koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls u prvoj polovini listopada, na 969 ispitanika.


Odnos snaga u predsjedničkoj predizbornoj kampanji nije se bitno promijenio, jer je Josipović za mjesec dana izgubio jedan posto podrške, a Grabar Kitarović je dobila 0,6 posto.


Na trećem mjestu nalazi se Milan Kujundžić sa 4,8 posto potpore. Potporu Josipoviću daje 95 posto glasača vladajuće koalicije, oko 63 posto glasača Bandićeve liste i 57 posto ORaH-ovih.




Kolindi Grabar Kitarović potporu daje 70 posto glasača HDZ-ove koalicije i 25 posto podupiratelja Bandićeve liste, a skloni su joj mnogi apstinenti i bivši laburistički glasači. Neodlučnih glasača je 10,2 posto.