Humanitarna akcija

Odmotali papir, zamotali ljubav: Konzum donirao 200 tisuća kuna SOS Dječjem selu Hrvatska

Hina

Dodjela donacije

Dodjela donacije

Od svakog prodanog artikla odvojena je jedna kuna za pomoć djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska



ZAGREB Trgovački lanac Konzum donirao je u petak 200.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska, prikupljenih tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u humanitarnoj akciji »Odmotaj papir i zamotaj ljubav«, odnosno prodajom posebno dizajniranih papira, vrećica i kartica za pakiranje blagdanskih darova koje su kupci mogli pronaći u svim većim Konzumovim prodavaonicama.


Od svakog prodanog artikla odvojena je jedna kuna za pomoć djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.


Donaciju je u ime SOS Dječjeg sela Hrvatska primila nacionalna direktorica Višnja Tuškan-Krupić, a i ime Konzuma uručio voditelj Odjela komunikacija Ivan Širanović.




Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u austrijskom gradu Innsbrucku.


Prvo SOS Dječje selo u svijetu utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner u austrijskom gradiću Imstu 1949. godine, a zahvaljujući lakoći kojom se prilagođava različitim kulturama i tradicijama, SOS ideja prihvaćena je u 135 država diljem svijeta.


Danas u svijetu postoji 571 SOS Dječje selo i 2310 popratnih SOS projekata – dječjih vrtića, projekata za mlade, društvenih centara, škola, obrazovnih centara, bolnica te SOS projekata za hitne intervencije.