Tijesna većina odlučila

Odlukom Glavnog odbora SDP-a Mirando Mrsić definitivno isključen iz stranke

Tihana Tomičić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Dio prisutnih zatražio je da se glasa tajno, ali je to odbijeno, a sada se čini da bi moglo biti osporavanja valjanosti ove odluke zbog upitnog kvoruma: na sjednici je naime bilo 77 prisutnih i kvorum čini 39 ljudi, a Mrsić je isključen sa 40 glasova



Odlukom Glavnog odbora SDP-a sa 40 glasova ‘za’ i 7 ‘protiv’ zastupnik i bivši ministar rada i socijalne srrbi Mirando Mrsić isključen je definitivno iz SDP-a.


Dio prisutnih zatražio je da se glasa tajno, ali je to odbijeno, a sada se čini da bi moglo biti osporavanja valjanosti ove odluke zbog upitnog kvoruma: na sjednici je naime bilo 77 prisutnih i kvorum čini 39 ljudi, a Mrsić je isključen sa 40 glasova.


U raspravi koja je prethodila ovoj odluci, Mrsića su branili uglavnom njegovi kolege zatupnici iz Sabora – Nenad Stazić, Sabina Glasovac, Željko Jovanović, Igor Dragovan i drugi, ali tijesna većina je ipak izglasala njegovo isključenje.




Glavni odbor SDP-a jednoglasno je za novog glavnog tajnika izabrao Nikšu Vukasa, a Davorka Vidovića za političkog tajnika. Za izvršne tajnike izabrani su Tihomir Barišić, inače Bernardićev vjenčani kum, bivši čelnik GONG-a Dragan Zelić te Vojko Braut, Lara Kvesić i Domagoj Hajduković.


Izabran je i izborni stožer za izbore za Europski parlament iduće godine. Vodit će ga Rajko Ostojić, a članovi su Tonino Picula, Zlatko Komadina, Romana Jerković, Biljana Borzan i Ranko Ostojić.