Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 3
Sutra: 16° 16° 3
22. travnja 2019.
Tijesna većina odlučila

Odlukom Glavnog odbora SDP-a Mirando Mrsić definitivno isključen iz stranke

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2018. u 14:14 2018-03-24T14:14:00+01:00

Dio prisutnih zatražio je da se glasa tajno, ali je to odbijeno, a sada se čini da bi moglo biti osporavanja valjanosti ove odluke zbog upitnog kvoruma: na sjednici je naime bilo 77 prisutnih i kvorum čini 39 ljudi, a Mrsić je isključen sa 40 glasova

Odlukom Glavnog odbora SDP-a sa 40 glasova 'za' i 7 'protiv' zastupnik i bivši ministar rada i socijalne srrbi Mirando Mrsić isključen je definitivno iz SDP-a.

Dio prisutnih zatražio je da se glasa tajno, ali je to odbijeno, a sada se čini da bi moglo biti osporavanja valjanosti ove odluke zbog upitnog kvoruma: na sjednici je naime bilo 77 prisutnih i kvorum čini 39 ljudi, a Mrsić je isključen sa 40 glasova.

U raspravi koja je prethodila ovoj odluci, Mrsića su branili uglavnom njegovi kolege zatupnici iz Sabora - Nenad Stazić, Sabina Glasovac, Željko Jovanović, Igor Dragovan i drugi, ali tijesna većina je ipak izglasala njegovo isključenje.

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je za novog glavnog tajnika izabrao Nikšu Vukasa, a Davorka Vidovića za političkog tajnika. Za izvršne tajnike izabrani su Tihomir Barišić, inače Bernardićev vjenčani kum, bivši čelnik GONG-a Dragan Zelić te Vojko Braut, Lara Kvesić i Domagoj Hajduković.

Izabran je i izborni stožer za izbore za Europski parlament iduće godine. Vodit će ga Rajko Ostojić, a članovi su Tonino Picula, Zlatko Komadina, Romana Jerković, Biljana Borzan i Ranko Ostojić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš