Sutkinja bolesna, ročište u srpnju

Odgođeno suđenje povodom Rogošićeve tužbe protiv Viktora Ivančića

Boris Pavelić

Rogošić je Ivančića tužio zbog teksta „Bolest kuma“, objavljeno 29. travnja 2013. u tjedniku Novosti. U tom je tekstu Ivančić napisao da je Goran Radman Rogošića imenovao glavnim urednikom Prvog programa HTV-a zato što mu je vjenčani kum, a na temelju Rogošićeva krivotvorenog profesionalnog životopisa i usprkos negativnom mišljenju novinara HTV-a



ZAGREB  – Suđenje u kojemu novinar Željko Rogošić tuži komentatora Viktora Ivančića za uvredu, jer je napisao da je nepotizmom i krivotvorenim životopisom imenovan urednikom na HTV-u, odgođeno je u srijedu za 2. srpnja, jer sutkinja Maja Štampar-Stipić ima virozu.


Na Općinski kazneni sud u Zagrebu došli su Ivančić, Rogošić i njegov odvjetnik Rajko Mlinarić, ali je ročište odgođeno bez rasprave.


Na sud je došao i Rogošićev svjedok Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, ali mu je odvjetnik Mlinarić još na ulazu u zgradu kazao da ne mora ulaziti, jer ročišta neće biti. Zbog toga je u sudnici prosvjedovao Viktor Ivančić, držeći da je Radman trebao doći u sudnicu, kao i svi ostali sudionici na ročištu.




Drugi svjedok tužitelja, televizijski urednik Goran Rotim, ispričao se obvezama.


Rogošić je Ivančića tužio zbog teksta „Bolest kuma“, objavljeno 29. travnja 2013. u tjedniku Novosti.


U tom je tekstu Ivančić napisao da je Goran Radman Rogošića imenovao glavnim urednikom Prvog programa HTV-a zato što mu je vjenčani kum, a na temelju Rogošićeva krivotvorenog profesionalnog životopisa i usprkos negativnom mišljenju novinara HTV-a.


Taj je Ivančićev tekst pokrenuo javnu polemiku koja je rezultirala Rogošićevom ostavkom na taj položaj.


Na ranije održanom ročištu, i Ivančić i Rogošić odbili su se pomiriti.