Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
19. studenoga 2019.
Institucije odradile svoj posao

Odbačena kaznena prijava protiv ministrice Žalac zbog nesreće u kojoj je naletjela na djevojčicu

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 19:02 2019-07-16T19:02:00+02:00

Ministrica je još u travnju proročanski poručila: 'Očekujem odbacivanje optužbe'

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o odbacivanju kaznene prijave podnesene protiv zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na internetskim stranicama Državnog odvjetništva objavljeno je priopćenje vezano za prometnu nesreću koju je izazvala ministrica Žalac u ožujku.

Podsjetimo, ministrica je u ožujku u Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom imala prometnu nesreću u kojoj je djesetogodišnja djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede.

Mjesec dana kasnije proročanski je poručila: 'Neka DORH radi posao koji treba raditi, a ja očekujem kako će u narednom vremenu biti obznanjeni rezultati oko te istrage.

Meni je najvažnije da je dijete dobro i očekujem odbacivanje optužbe'

U priopćenju ODO-a Vinkovci stoji da su 10. srpnja donijeli rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene protiv hrvatske državljanke zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Podsjetili su ipak kako je Žalac 9. ožujka 2019. oko 10 sati u Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom i kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, skrivila prometnu nesreću u kojoj je dijete koje je rođeno 2009. godine zadobilo teške tjelesne ozljede.

- Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći koja se dogodila 9. ožujka 2019. oko 10,00 u Ulici Ćirila i Metoda kod kbr. 42A (Vinkovci), a u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke.

Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.

Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je navedena 40-godišnja hrvatska državljanka svojom vožnjom prekršila odredbe čl. 51. st. 1. ni čl. 38. st. 1. i 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom.

Stoga ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem navedenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, stoji u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.