Zoran Vakula

Od sutra toplije: ‘Izgledat će kao da smo u drugoj polovini ožujka, a ne u veljači’

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



I danas će još biti relativno vjetrovito, osobito na južnom dijelu Jadrana, te barem djelomice sunčano, samo ponegdje u unutrašnjosti uz mogućnost slabe oborine, uglavnom u gorju. Dnevna temperatura zraka malo će se promijeniti, ali će jutro biti većinom hladnije, na kopnu uz česte “minuse”, koji su pri tlu mogući i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana. Od četvrtka još više sunčana vremena, slabiji vjetar te daljni porast temperature, u većini Hrvatske čak i na vrijednosti primjerenije drugoj polovini ožujka, a ne sredini veljače – osim u nekim nizinama gdje se jutarnja magla može dulje zadržati, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.


U nastavku tjedna će na kopnu biti uglavnom suho i djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, te većinom slab sjeveroistočni vjetar, na istoku u četvrtak sjeverozapadni. Od subote uglavnom bez vjetra i sunčanije, uz porast vjerojatnosti za mjestimičnu jutarnju maglu. Temperatura zraka bit će u porastu, ali će još ponegdje ujutro biti slaba mraza.


I na Jadranu sve toplije te pretežno sunčano, u četvrtak uz prolazno više oblaka, a od subote vedrine. Bura i sjeverni vjetar bit će slabiji, no još će mjestimice biti i jaki, osobito na jugu. U subotu će sasvim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.