Gužva na cestama

Od naplatnih kućica Lučko u smjeru Zagreba kolona od 24 kilometra, od Rupe do Rijeke dva kilometra

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Babina Greda i Županja u smjeru istoka vozi se jednim trakom usporen



Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti tako da su na mnogim prometnicama kolone, posebice na autocesti A1, pred naplatom Lučko, u smjeru Zagreba, gdje je kolona duga oko 24 kilometra, izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).


Usporeno se vozi od čvora Gospić prema tunelu Sveti Rok, na zagrebačkoj obilaznici A3, iz smjera Jankomira kolona je oko devet kilometara, a iz smjera Buzina oko dva kilometra prema ulasku na autocestu u Lučkom, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko tri kilometra, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko pet kilometara, na autocesti A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa kolona je oko dva kilometra u smjeru Rijeke, a prema graničnom prijelazu oko kilometar i pol.


Zbog prometne nezgode na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Babina Greda i Županja u smjeru istoka vozi se jednim trakom usporeno.




Na autocesti A1 na naplati Demerje cestarinu je moguće platiti i gotovinom, ENC-om, te kreditnim i debitnim karticama.


Povremeno su zastoji na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima, te na Krčkom mostu.


Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale DC8 Novi Vinodolski-Senj zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.


Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima, u oba smjera: Metković, Stara Gradiška, Aržano, Kaštel, Macelj, Klek, na ulasku: Gabela Polje, Kamensko, Bregana, Pasjak, Rupa, izlazak: Maljevac, Bajakovo gdje je kolona duga pet kilometara i Plovanija.


Trajekti i katamarani plove redovito.