Bavi se drugim pitanjima

Obuljen Koržinek: Ilčić je na tribini o Istanbulskoj konvenciji sudjelovao kao predsjednik Hrasta

Hina



Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u petak kako je njezin savjetnik, predsjednik Hrast-a Ladislav Ilčić, na tribini o Istanbulskoj konvenciji u zagrebačkom Studentskom domu “Stjepan Radić” nastupao kao predsjednik stranke Hrast.


 “Gospodin Ilčić je nastupao kao predsjednik stranke Hrast. On se u Ministarstvu bavi drugim pitanjima. Bavi se pitanjima suradnje sa sindikatima, statusom umjetnika”, rekla je Obuljen Koržinek na pitanje novinara kako komentira sudjelovanje i izjave Ladislava Ilčića na nedavnoj studenstskoj tribini o Istanbulskoj konvenciji kada je, u konstekstu “rodne ideologije” govorio o biološkim razlikama žena i muškaraca, te o tome da je promjena spola zapravo nemoguća.  


 Ministrica kulture Obuljen Koržinek uputila je novinare da se za sva pitanja i komentare vezano uz izjave Ladislava Ilčića obrate svi njemu kao predsjedniku stranke Hrast. 




 Ministrica Obuljen Koržinek dala je izjavu novinarima u petak navečer nakon što je s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i državnom  tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport Janicom Kostelić obišla izložbu Hrvatskog športskog muzeja “Hrvatski sokolovi” u zgradi dvorane ZTD Hrvatski sokol u Zagrebu, u sklopu 13. manifestacije Noć muzeja, čija je ovogodišnja tema Muzeji i šport.