Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
24. veljače 2020.
Posljedice juga

Obilna kiša zamutila vodu na širem splitskom području, dovoljne zalihe u vodospremama

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2018. u 11:32 2018-10-30T11:32:19+01:00

U ViK– u navode da je uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na izvoru rijeke Jadro pokazao zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti

SPLIT Na izvoru rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire splitsko područje došlo je do zamućenja vode, no iz Vodovoda i kanalizacija (ViK) Split obavještavaju javnost da nema potrebe za brigu jer zbog zaliha u vodospremama voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti.

Stoga nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za malu djecu, starije i imuno osjetljive osobe, kažu u ViK– u.

Do zamućenja vode je došlo zbog obilnih kiša koje su posljednjih dana padale na splitskom području.

U ViK– u navode da je uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na izvoru rijeke Jadro pokazao zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti.

Zato je za očekivati da bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira.

»U tom slučaju obavijestit ćemo građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe. Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži«, zaključuju u ViK-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma