Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
17. veljače 2019.
Riječki gradonačelnik

Obersnel za izvanrednog povjerenika u Uljaniku 'I Agrokor je bio privatni, a Vlada se itekako angažirala'

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2018. u 15:54 2018-08-23T15:54:18+02:00

Ovako kako stvari sada stoje i posložene su u Uljanik grupi, sreće biti neće, kaže Obersnel, koji neka od rješenja vidi i kroz otvaranje predstečajne nagodbe ili postavljanjem izvanrednog povjerenika na čelo ove brodograđevnog holdinga

RIJEKA Štrajk u »3. maju« nastavlja se, plaće i dalje nema. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da u potpunosti razumije i podržava nastojanja trećemajaca da dođu do svojih plaća, ali je isto tako istaknuo da to neće riješiti problem opstanka riječkog brodogradilišta, jer će se za mjesec ili dva opet dogoditi – isto.

Zato i Obersnel od Vlade traži da čim hitnije poduzme konkretne poteze kako bi se zaustavila ova agonija i užasna nelikvidnost u koju su zapali riječki i pulski navozi. Jer, ovako kako stvari sada stoje i posložene su u Uljanik grupi, sreće biti neće, kaže Obersnel, koji neka od rješenja vidi i kroz otvaranje predstečajne nagodbe ili postavljanjem izvanrednog povjerenika na čelo ove brodograđevnog holdinga.

Ministru financija Zdravku Mariću, ali i nekim drugim Plenkovićevim ministrima koji »vole« podsjetiti da je Uljanik tvrtka u privatnom vlasništvu, Obersnel je poručio da je i Agrokor bio privatna kompanija, pa se Vlada itekako angažirala na tom slučaju.

Obersnel podsjeća da je brodogradnja za ekonomsku krvnu sliku Hrvatske, a pogotovo ovih dviju regija, isto tako sistemski važna, i po broju radnika koje direktno zapošljava i cijelom onom lancu kooperanata i dobavljača koji se naslanjaju na tu industriju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka