Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Nasukavanje

OTKAZALE MU KOMANDE? Katamaran udario u lukobran zadarske luke, dvoje ozlijeđenih

Foto Dino Stanin / PIXSELL
Foto Dino Stanin / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 9:59 2019-01-09T09:59:50+01:00

Posada je u mukotrpnom manevru uspjela zaštititi katamaran od mogućeg udara u gradski most te od ozljeda još veći broj ljudi, a prije samog nasukavanja uspjeli su zaobići i jahte na vezu na Đigi

Jadrolinijin katamaran „Novalja“ koji plovi na liniji otoci Ist – Molat – Zadar nasukao se jutros oko 7.30 na lukobranu  gradske luke (Đigi). Kako doznaje Zadarski list, u katamaranu je prilikom nesreće bilo 20-ak putnika i članova posade. Dvije osobe su ozlijeđene te vozilom Hitne medicinske pomoći prebačene u OB Zadar.

Do nasukavanja je navodno došlo zbog otkazivanja komandi na katamaranu. Naime, katamaran je jutros uplovio u gradsku luku kada je kapetan zamijetio otkazivanje komandi te je manevrom pokušao istog okrenuti prema otvorenom moru kako ne bi udario u gradski most.

Posada je u mukotrpnom manevru uspjela zaštititi katamaran od mogućeg udara u gradski most te od ozljeda još veći broj ljudi, a prije samog nasukavanja uspjeli su zaobići i jahte na vezu na Đigi, no na nesreću na kraju se ipak nasukao na obalu.

„Novalji“ je u nasukavanju, kako doznaje Zadarski, oštećen donji dio pramca. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.