Tvrde da ne raspodjeljuju mjesta u budućoj vladi

ORaH: Nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća

Hina

ORaH ne može surađivati sa SDP-om i strankama Kukuriku koalicije jer nisu vjerodostojne i politički odgovorne u provedbi predizbornih obećanja i vlastitog programa, te sigurno neće sudjelovati u političkom projektu koji bi omogućio produžetak sadašnje neuspješne politike, navode



ZAGREB – Iz ORaH-a su u nedjelju odbacili i dezinformacijama nazvali medijska nagađanja o dogovorenoj suradnji ORaH-a i SDP-a te navodnim ponudama o raspodjeli mjesta u budućoj vladi, ističući kako sa SDP-om i ostalim strankama Kukuriku koalicije ne mogu surađivati jer nisu vjerodostojni i politički odgovorni.


»ORaH ne može surađivati sa SDP-om i strankama Kukuriku koalicije jer nisu vjerodostojne i politički odgovorne u provedbi predizbornih obećanja i vlastitog programa, te sigurno neće sudjelovati u političkom projektu koji bi omogućio produžetak sadašnje neuspješne politike koja nije u interesu građana i građanki Republike Hrvatske. ORaH nema ambiciju spašavati SDP ni preuzimati odgovornost za loš i neodgovoran rad Vlade«, poručuju iz ORaH-a u priopćenju.


Ističu kako najoštrije demantiraju ponovne medijske špekulacije i dezinformacije o »dogovorenoj« suradnji sa SDP-om te »ponudama« predsjednice stranke Mirele Holy kao navodne buduće premijerke o raspodjeli mjesta u idućoj vladi, ocjenjujući kako takve insinuacije obmanjuju javnost u cilju nanošenja političke štete ORaH-u. »Također demantiramo laži ministra Marasa o postojanju dogovora između ORaH-a i SDP-a. Stranka ORaH već je više puta jasno i nedvosmisleno informirala medije i javnost da ORaH na sve izbore izlazi samostalno te ovim putem ponovno ističemo da ORaH neće ulaziti u postizbornu suradnju sa SDP-om jer Vlada ne provodi Plan21«, navode iz ORaH-a.




Odbacuju i medijske te tvrdnje političkih komentatora da će stranka podržati i biti dio tzv. lijeve vlade predvođene SDP-om. »Nikakva suradnja ORaH-a sa SDP-om nije moguća«, naglašavaju u priopćenju.


Tvrde i kako se politički analitičar Žarko Puhovski, za kojega kažu kako iznosi takve informacije, nije odazvao njihovu pozivu upućenom većem broju političkih analitičara kako bi ih transparentno informirali o stranačkim stavovima i politikama. »Budući da se politička analiza treba temeljiti na objektivnosti i provjerenim činjenicama, smatramo da se iznošenjem netočnih tvrdnji namjerno nanosi šteta stranci ORaH. Ovim putem pozivamo stoga stručnu politološku javnost na javnu osudu ovakvog neetičnog postupanja«, poručuju iz ORaH-a.


Glasnogovornik ORaH-a Dean Šarčević u priopćenju navodi i kako ga, pri iznošenju informacija o tome da je ORaH siguran partner SDP-u, mediji nijednom nisu kontaktirali niti prenijeli prethodno izrečen i u više navrata javno potvrđen stav stranke. »Ovakvo medijsko izvještavanje je neprofesionalno te ga smatramo zlonamjernim medijskim podmetanjima jer takve tvrdnje nisu potkrijepljene nijednim našim stavom ili izjavom, već upravo suprotno. Smatramo da ovakve i slične insinuacije, plasirane s ljevice i desnice, imaju za cilj uništavanje vjerodostojnosti naše stranke jer očito ORaH percipiraju kao prijetnju ostvarenju svojih partikularnih interesa«, ističe Šarčević.


Da nema riječi o tome da je ORaH »sestrinska stranka« SDP-u, dodaje, najbolje govori podatak da je Vlada nakon europskih izbora, kada je već bilo poznato da je stranka osvojila jedan mandat, ORaH-u drastično srezala naknadu za kampanju s milijun kuna na samo 43 tisuće kuna, u cilju otežavanja političkog djelovanja stranke.