OKRŠAJ NA DESNOJ MARGINI: Ćorić kazneno prijavio vodstvo HSP AS zbog “pokušaja neprijateljskog preuzimanja” stranke

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler



ZAGREB – Revoltiran nedavnim izbacivanjem iz HSP AS, nekadašnji glavni tajnik stranke Pero Ćorić u petak je izvijestio kako je stranačko vodstvo kazneno prijavio zbog “pokušaja neprijateljskog preuzimanja” stranke, na što mu je predsjednik HSP AS Hrvoje Niče poručio kako ga se ne boji te da mu je tužba potpuno iracionalna.


“Indicije o neprijateljskom preuzimanju dobile su i svoju potvrdu. 5. travnja zaprimio sam zapisnik tzv. sjednice Časnog suda koja je održana telefonski i prema kojoj sam ja, koji sam idejni tvorac i utemeljitelj, isključen iz HSP AS. Uspoređujući medijima odaslan isti zapisnik od 24. ožujka razvidno je da se manipulira brojem članova Časnog suda, njihovim potpisima, a posebice načinom na koji su nelegalno pribavljeni”, navodi Ćorić u priopćenju.


To potkrijepljuje i, kako kaže, preslikom objavljenog zapisnika iz medija iste večeri i zapisnika zaprimljenog poštom.




“Vidi se da se od pet članova Časnog suda navode samo četiri i postoje samo dva potpisa. Vidi se, kada se usporede oba zapisnika, da je potpis Dražena Muljevića krivotvoren. Njegov drugi potpis pribavljen je slijedom pritiska na njega o čemu imam i audio zapis gdje se on poziva da mu prijete i da ga vrijeđaju”, navodi Ćorić.


Zbog toga je, kaže, podnio kaznenu prijavu i o svemu izvijestio Ministarstvo Uprave jer je, tvrdi, višekratno prekršen važeći stranački Statut. “Po tom Statutu samo je glavni tajnik ovlašten organizirati i voditi telefonske sjednice Predsjedništva, samo je glavni tajnik ovlašten tumačiti Statut i nadzirati njegovo provođenje, a forma telefonske sjednice Časnog suda ne postoji”, poručio je Ćorić.


Inače, prije dva tjedna Ćorić je isključen iz stranke zbog, kako su obrazložili, kršenja etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama stranačkog Predsjedništva.


Niče: Ćorićeva formulacija “neprijateljskog preuzimanj” u najmanju je ruku iracionalna


“Cijela Ćorićeva formulacija ‘zbog neprijateljskog preuzimanja’, ajmo biti pristojni pa tek reći da je u najmanju ruku iracionalna”, kazao je Hrvoje Niče za Hinu.


Epilog Ćorićevog izbacivanja će se, kako je najavio, dogoditi sutra na sjednici Predsjedništva u Oroslavlju.


“Gospodin Ćorić je izbačen temeljem odluke Časnog suda. Sutra je u Oroslavlju sjednica Predsjedništva, a kako je on kao glavni tajnik bio i član Predsjedništva stranke, tu će odluku verificirati i Predsjedništvo”, rekao je predsjednik HSP AS.