Javljanje na blogu

OGLASIO SE TODORIĆ ‘Bit ću dostupan institucijama. Ovdje se radi o političkom procesu’

P. N.

Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi



Ivica Todorić jutros se već oglasio na svojem blogu. Priopćenje donosimo u cijelosti.


– Ipak neočekivano, jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan Euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu . Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti.


Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava .




Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića , ministra  Božinovića i gospođe Dalić koji obilato politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Niti uhićenja, niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti, napisao je Todorić.