Povratak u stranku

ODLUKA STATUTARNE KOMISIJE Aleksandra Kolarić se vraća u SDP

Tihana Tomičić

Aleksandra Kolarić, Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Aleksandra Kolarić, Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pozivam te da nam se priključiš, da se vratiš u svoju stranku jer ideja socijaldemokracije još jednom treba sve nas', napisao je Bernardić u pismu



RIJEKA –  Statutarna komisija SDP-a donijela je odluku da se u stranku vrati Aleksandra Kolarić, koju je vrh stranke na čelu sa Zoranom Milanovićm bio isključio nakon kritika o tzv. lex Perković.


To je rezultat poziva kojeg je predsjednik stranke Davor Bernardić prošlog tjedna uputio bivšim članovima:


»Sve koje su izbačeni i prozivani zbog verbalnog delikta pozivamo da nam se vrate u SDP’, poručio je prije tjedan dana predsjednik SDP-a Davor Bernardić, a objavom na društvenim mrežama to je potvrdila i sama Aleksandra Kolarić.




Bernardić je krajem prošlog mjeseca onima koji su izbačeni poslao pismo s prijavnicom i pozvao ih da se vrate u stranku, prvo onima u Splitu gdje je cijela organizacija bila raspuštena, a onda i drugima koji su pojedinačno izlazili iz stranke.


‘Vjerujem da nas danas, kao i nekad, veže ista socijaldemokratska ideja i duboko žalim za svim postupcima koji su u posljednjih deset godina dijelili članove SDP-a. U ime SDP-a Hrvatske ispričavam se na tome.


Cilj mi je okupiti ljevicu oko SDP-a i u savjete stranke uključiti ljude različitih mišljenja. Pozivam te da nam se priključiš, da se vratiš u svoju stranku jer ideja socijaldemokracije još jednom treba sve nas’, napisao je Bernardić u pismu.