Smislio rješenje

ODBIO PLENKOVIĆA Obiteljski nasilnik Alojz Tomašević privremeno istupa iz HDZ-a, ali ostaje na mjestu župana

Hina

Ustvrdivši kako je u proteklih tri i više mjeseci kroz razne medije protiv njega iznesen niz netočnih informacija te su mu se dodjeljivali razni epiteti, Tomašević u priopćenju ističe kako je svjestan da je njegova obiteljska situacija u kojoj se našao dovela do toga da je postala veliko opterećenje kako za njega, tako i za HDZ



Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izvijestio je u utorak da će podnijeti zahtjev za istupanje iz HDZ-a dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, ali će nastaviti obnašati dužnost župana.


Ustvrdivši kako je u proteklih tri i više mjeseci kroz razne medije protiv njega iznesen niz netočnih informacija te su mu se dodjeljivali razni epiteti, Tomašević u priopćenju ističe kako je svjestan da je njegova obiteljska situacija u kojoj se našao dovela do toga da je postala veliko opterećenje kako za njega, tako i za HDZ.


»Žao mi je što moja kako uža tako i šira obitelj, a pogotovo moja supruga i djeca, kao i ja osobno prolazimo kroz ovo teško razdoblje te im se zbog toga ispričavam i vjerujem da ćemo u ovom vremenu koje je ispred nas uspjeti ove nedaće zajednički prebroditi. HDZ je moja jedina stranka, koju sam zajedno stvarao, kao utemeljitelj, hrvatski dragovoljac i general Hrvatske vojske, a na dužnosti župana, na kojoj se nalazim trenutno, provodio sam sve one aktivnosti za dobrobit kako domovine Hrvatske tako i moje Požeško–slavonske županije«, ističe Tomašević.




Dodaje i da HDZ može slobodno nazvati svojom drugom obitelji, gdje je stekao velikoj broj prijatelja i upoznao mnoge uglednike.


Tomašević se zahvalio stanovnicima Požeško – slavonske županije i svim glasačima koji su ga izabrali na dužnost župana, koju će, kako navodi, nastaviti obnašati i u narednom periodu u njihovu interesu, sve dok mu budu davali potporu. Također, zahvalio se i svim županijskim vijećnicima, saborskom zastupniku te gradonačelnicama, gradonačelnicima i načelnicima općina na dosadašnjoj suradnji, a vjeruje i da će njihovu potporu kao župan imati i u narednom vremenu te zajednički provoditi one programe i projekte koje su zacrtali u planu razvoja.


Tomašević se zahvalio i predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću, svim ministrima i dužnosnicima s kojima zajednički radi na provođenju planova te na boljitku i podizanju standarda kako stanovništva Požeško – slavonske županije, kao i cijele Hrvatske. »Uvjeren sam da ćemo na tome putu zajednički nastaviti raditi, provoditi te iste projekte, a sve u ime i na dobrobit stanovnika Požeško – slavonske županije«, poručio je.


Zbog svega navedenog i ne želeći biti HDZ-u »uteg oko vrata«, Tomašević je najavio da će danas svome temeljnom ogranku podnijeti zahtjev za istupanje iz stranke, dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, a s namjerom i željom povratka u njegovu jedinu stranku HDZ. Također, podsjeća i da je HDZ s koalicijskim partnerima i dalje na vlasti u Požeško–slavonskoj županiji na temelju izbornih rezultata.


Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a prošli tjedan je Tomaševiću dalo rok da do 15. siječnja, kada je iduća sjednica, podnese ostavku na mjesto župana. »Vjerujem da će kao bivši branitelj, general HV-a i dva puta izabrani župan razumjeti situaciju u koju smo dovedeni zbog stvari na koje nismo imali nikakav utjecaj«, istaknuo je tada Plenković.


DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.