Optužbe na Facebooku

OBITELJSKO NASILJE Požeški HDZ-ovac Krizmanić zamrznuo članstvo u stranci i povukao se sa stranačkih dužnosti

Hina

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

»Gospodin Krizmanić nalazi se na istaknutim dužnostima u stranci pa smatramo da bi svoj privatni život trebao rješavati u nadležnim institucijama. HDZ neće tolerirati niti obiteljsko nasilje niti bilo kakvo devijantno ponašanje te mu je u tom smislu poslan jasan 'signal' na koji je on danas prijepodne odgovorio priopćenjem u kojem odstupa sa svih stranačkih dužnosti i izlazi iz Gradskog vijeća Požege«, rekao je Glavić



ZAGREB Potpredsjednik Gradskog vijeća Požege HDZ-ov Igor Krizmanić, kojeg je kći na Facebook grupi #spasime optužila za obiteljsko nasilje, zamrznuo je u utorak članstvo u stranci, najavio povlačenje sa svih stranačkih dužnosti ali i pravnu bitku jer tvrdi kako je cijela priča neistinita.


»Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo u stranci i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege«, stoji u Krizmanićevom pismu upućenom predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i predsjedniku Gradskog vijeća Željku Glaviću.


U pismu tvrdi i kako »priča koja se pojavila u javnosti o navodnim događajima iz njegovog privatnog života, nije istinita« te najavljuje kako će to i dokazati pravnim putem«.




Željko Glavić za Hinu je rekao kako o Krizmanićevom privatnom životu u HDZ-u nisu imali do sada nikakvih saznanja te kako cijela priča ima dodatnu težinu činjenicom da je nasilje prijavila njegova kći.


»Gospodin Krizmanić nalazi se na istaknutim dužnostima u stranci pa smatramo da bi svoj privatni život trebao rješavati u nadležnim institucijama. HDZ neće tolerirati niti obiteljsko nasilje niti bilo kakvo devijantno ponašanje te mu je u tom smislu poslan jasan ‘signal’ na koji je on danas prijepodne odgovorio priopćenjem u kojem odstupa sa svih stranačkih dužnosti i izlazi iz Gradskog vijeća Požege«, rekao je Glavić.


Najavio je i kako će, možda već sutra, to raspraviti na Županijskom odboru i donijeti odluke.


Igor Krizmanić na pozive nije odgovarao ali je u SMS poruci poručio kako ne želi javno istupati na tu temu koja, ističe, »poprima nevjerojatan rasplet«. »Dojma sam da će svaka moja izjava samo dodatno produbljivati potpuno neopravdanu medijsku histeriju. Na ovaj neopravdani pritisak reagirat ću pokretanjem postupka pred nadležnim sudom radi inzistiranja na ozbiljnoj odgovornosti za pronošenje ovakve neistine«, napisao je Krizmanić.


Krizmanićeva kći Petra Š., u dramatičnom postu na Facebook grupi #spasime iznijela je teške optužbe za obiteljsko nasilje kojem je, tvrdi, u djetinjstvu bila izložena zajedno s majkom Sandrom.Kći Petra nije nam odgovarala na pozive. Njezina majka Sandra ranije je u medijima kazala da su njih dvije alarmirale policiju u Požegi iz straha zbog moguće reakcije njezinog bivšeg supruga s kojim je u braku bila do 2004.. Za Hinu je pak kratko i kroz suze rekla da je jako uznemirena te upravo odlazi kod odvjetnika.