Podupiratelj postao član

Novinar i bivši saborski zastupnik Branko Vukšić učlanio se u HSS

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Ako je HSS mogao biti progresivna stranka prije 100 godina, u vrijeme Stjepana Radića, s politikom današnjeg vodstva može postati stožerna opozicijska stranka«, poručio je gospodin Vukšić članovima Glavnog odbora



ZAGREB Novinar i bivši saborski zastupnik Branko Vukšić u petak se učlanio u Hrvatsku seljačku stranku, koju godinama podupire, priopćeno je iz HSS-a.


Vukšić je dugogodišnji podupiratelj HSS-a te je 2009. godine uređivao i stranačko glasilo »Dom«, a od danas je i formalno postao član HSS-a. Svoj novi politički angažman obrazložio je danas i na Glavnom odboru stranke.


»Ako je HSS mogao biti progresivna stranka prije 100 godina, u vrijeme Stjepana Radića, s politikom današnjeg vodstva može postati stožerna opozicijska stranka«, poručio je gospodin Vukšić članovima Glavnog odbora, kaže se u priopćenju.




»Za HSS da je učlanjenje gospodina Vukšića, 2. najaktivnijeg saborskog zastupnika u 7. sazivu Hrvatskog sabora te jednog od najcjenjenijih novinara u Hrvatskoj, velika čast i priznanje politici naše stranke,« kaže se u priopćenju HSS-a.


Vukšić je bio saborski zastupnik od prosinca 2011. do prosinca 2015., u Sabor je ušao kao zastupnik Hrvatskih laburista, iz te stranke izašao rujna 2014. i do kraja mandata je bio nezavisni zastupnik.