Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Crobarometar

Novi razlozi za zabrinutost predsjednice: Uživa najslabiju podršku još od 2017.

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2019. u 19:37 2019-07-27T19:37:30+02:00

ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ne uživa potporu većine građana, ali je i dalje najpopularnija političarka. Prema rezultatima istraživanja Crobarometar za Novu TV njen rad ne odobrava 52 posto anketiranih, a odobrava njih 42 posto.

Grabar-Kitarović može računati samo na većinsku podršku birača HDZ-a, njih 81 posto. Predsjednica uživa najslabiju podršku od listopada 2017. godine i to samo pet mjeseci prije predsjedničkih izbora.

Istodobno je Grabar-Kitarović i dalje vodeća na listi najpopularnijih političara. Njen rad odobrava njih 54 posto, ne odobrava njih 40 posto.

Po odobravajućoj podršci na drugom mjestu je Milan Bandić s 36 posto, ali on ima i iznimno visokih 67 posto neodobravanja. Slijedi novi europarlamentarac Mislav Kolakušić s 32 posto podrške i četiri postotna poena više neodobravanja.

Božo Petrov uživa, baš kao i Bandić, 57 posto neodobravanja njegove politike, a odobrava ju 30 posto. Premijer Andrej Plenković bilježi najvišu razinu neodobravanja - 63 posto, nasuprot 30 posto pozitivnog dojma, a čelnik SDP-a bilježi 26 posto potpore i 60 posto neodobravanja.

Bernardić je izbio na prvo mjesto najpopularnijih političara među biračima SDP-a (62 posto) i s tog je mjesta istisnuo Anku Mrak Taritaš koja uživa postotni poen manje, dok je na trećem mjestu bivši član te stranke Mirando Mrsić. Među HDZ-ovim biračima najpopularnija je Grabar-Kitarović (91 posto), drugi je predsjednik stranke Plenković (73 posto), a treći Milan Bandić s 59 posto.

Rad Predsjednice

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu