"Pozdrav iz Hrvatske"

Nova čokoladna afera: Uvrijeđeni Slovenci vratili božićni poklon hrvatskih diplomata

P. N.

Kraševa bombonjera

Kraševa bombonjera

Naime, radi se o kraševoj bombonjeri ‘Pozdrav iz Hrvatske’, na kojoj je slika cjelokupne Hrvatske s označenim svim većim mjestima i nacionalnim parkovima, a s unutrašnje strane kutije ocrtano je i njezino blisko susjedstvo, na kojem je još uvijek neutvrđena granica između dviju država ocrtana na sredini Piranskog zaljeva



Nedugo nakon afere ‘Čokolinda’ i razmirica sa Srbijom, Hrvatska je uspjela razbuktati strasti i na relaciji sa Slovenijom, i to ponovno zbog – čokolade!


Naime, hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji poslalo je slovenskim suradnicima, uključujući i kabinet premijera Mire Cerara i predsjednika Boruta Pahora, bombonjeru kao božićni poklon.


No, Slovenci taj poklon nisu prihvatili nimalo srdačno, piše slovenski Dnevnik.si a prenosi portal Riječanin.




Naime, radi se o Kraševoj bombonjeri ‘Pozdrav iz Hrvatske’, na kojoj je slika cjelokupne Hrvatske s označenim svim većim mjestima i nacionalnim parkovima, a s unutrašnje strane kutije ocrtano je i njezino blisko susjedstvo, na kojem je još uvijek neutvrđena granica između dviju država ocrtana na sredini Piranskog zaljeva, piše Riječanin.


Pošto granica između dvije države još nije utvrđena, ministarstvo vanjskih poslova bombonjeru je vratilo hrvatskoj ambasadi – i to u vrećici s natpisom ‘I Feel Slovenia’, prenosi riječki portal.


Slovenski diplomati nisu htjeli komentirati slučaj kako se međususjedski odnosi koji ionako nisu idealni, ne bi dodatno pogoršali.


Odluka Arbitražnog suda o Piranskom zaljevu još se uvijek čeka.