Slučaj lažne medicinske sestre

Nova TV: Izjava na koju je reagirala zastupnica Lekaj Prljaskaj nije objavljena u prilogu naše televizije

Hina

Ermina Lekaj Prljaskaj / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Ermina Lekaj Prljaskaj / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Sporna izjava, koju u priopćenju spominje zastupnica Lekaj Prljaskaj, objavljena je na jednom portalu



ZAGREB Izjava na koju je u petak reagirala saborska zastupnica nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj nije objavljena u prilogu Nove TV o slučaju liječničke ordinacije u Obrovcu, priopćila je ta televizijska kuća.


Saborska zastupnica nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj izrazila je u petak nezadovoljstvo prilogom u emisiji »Provjereno» Nove TV o slučaju liječničke ordinacije u Obrovcu, jer smatra da je osobi u prilogu nanesena šteta, te da je albanska zajednica u Hrvatskoj stigmatizirana.


Nova TV je demantirala je da je izjava liječnika Gorana Jusupa, na koju je, među ostalim, reagirala saborska zastupnica, objavljena u prilogu Nove TV.




Riječ o dijelu njezina priopćenja u kojem se osvrnula i na izjavu liječnika Gorana Jusupa koji je na upit novinara o dijagnozi V. P. odgovorio kako je dobila dijagnozu u skladu s psihijatrijskom bolnicom, gdje je »njena majka Šiptarka« stavila. »To je šiptarska politika, ona je isto Šiptarka«, kazao je.


Sporna izjava, koju u priopćenju spominje zastupnica Lekaj Prljaskaj, objavljena je na jednom portalu.


»Smatram da je krajnje neprimjereno puštati u medijski prostor izjave kojima se stigmatizira čitava jedna manjina koja svojim poštenim radom i velikim zalaganjem doprinosi gospodarskom prosperitetu i kulturnom bogatstvu Hrvatske, poručuje Lekaj Prljaskaj u priopćenju koje je također poslala Vladinu Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i pučkoj pravobraniteljici«.


Saborska zastupnica u priopćenju je također upozorila da je V. P., koja se pojavljuje u prilogu, u psihičkom stanju koje emitiranje priloga može ozbiljno pogoršati.