Ususret parlamentarnim izborima

Nova TV: HDZ odbio ponudu da svoj program sučeli s SDP-ovim

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

»Nova TV uputila je poziv dvama najvećim koalicijskim blokovima, SDP-ovom i HDZ-ovom, za sučeljavanjem programa u sklopu našeg informativnog programa ovoga tjedna,prije službenog početka kampanje«, priopćila je glasnogovornica Nove TV Ivana Vukelić dodajući da dok su iz SDP-a dolazak potvrdili, iz HDZ-a su ih u nedjelju obavijestili kako ne žele sudjelovati u sučeljavanju.

ZAGREB Nova TV potvrdila je ponedjeljak navečer kako je HDZ odbio ponudu te TV kuće za sučeljavanjem programa sa SDP-om.»Nova TV uputila je poziv dvama najvećim koalicijskim blokovima, SDP-ovom i HDZ-ovom, za sučeljavanjem programa u sklopu našeg informativnog programa ovoga tjedna,prije službenog početka kampanje«, priopćila je glasnogovornica Nove TV Ivana Vukelić dodajući da dok su iz SDP-a dolazak potvrdili, iz HDZ-a su ih u nedjelju obavijestili kako ne žele sudjelovati u sučeljavanju.

Cilj predloženog sučeljavanja je bio da predstavnici dva najjača politička bloka iznesu svoje viđenje potencijalnih rješenja na teme: financija, gospodarstva, zdravstva, sigurnosti, pravosuđa i socijalne politike. Istu vrstu sučeljavanja uspješno smo organizirali uoči početka predizborne kampanje i prije četiri godine s istim sudionicima, SDP -om i HDZ -om«, navodi se u priopćenju.


Nova TV napominje kako nije dužna organizirati sučeljavanja ali da su, kao odgovorni Informativni program, željeli omogućiti gledateljima, ujedno biračima, da, za početak, dobiju uvid u to što dvije najveće koalicije nude kroz svoje programe.


O razlozima odbijanja sučeljavanja u HDZ-u se u ponedjeljak navečer nije moglo dobiti objašnjenje jer su bili nedostupni na mobitel.