HDZ bez odgovora i na požurnicu nacionalne agencije

Ništa od debate: Milanović za, Karamarko protiv Hininog sučeljavanja

Zlatko Crnčec

Tomislav Karamarko za sada nema namjeru javno se sučeljavati sa Zoranom Milanovićem / Snimio Nenad REBERŠAK

Tomislav Karamarko za sada nema namjeru javno se sučeljavati sa Zoranom Milanovićem / Snimio Nenad REBERŠAK

Neslužbeno se može doznati da nikakav odgovor iz HDZ-a u HINA-u nije stigao iako su iz agencije nakon što su dobili Vladin odgovor put najjače oporbene stranke poslali i požurnicu



ZAGREB  Iz Ureda premijera Zorana Milanovića prošlog su tjedna poslali Hini potvrdan odgovor na njihov poziv za njegovo sučeljavanje s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.


Kako se moglo neslužbeno doznati, iz Ureda je poručeno da pristaju na javno sučeljavanje, te da je premijer Milanović u više navrata pozivao Karamarka da pred očima javnosti »rasprave argumente u demokratskom dijalogu o svim temama i pitanjima koja su od interesa za Hrvatsku«.


Također se neslužbeno može doznati da nikakav odgovor iz HDZ-a u HINA-u nije stigao iako su iz agencije nakon što su dobili Vladin odgovor put najjače oporbene stranke poslali i požurnicu.




 To znači da je HDZ ostao na stajalištu kojeg su imali i nakon što je prije nekoliko tjedana na sučeljavanje u njegovoj emisiji »Nedjeljom u dva« pozvao voditelj HRT-a Aleskandar Stanković. Iz HDZ-a su tada poručili da bi Milanoviću bilo bolje »da se sučeljava s nezaposlenima, blokiranima, ovršenima, švicarcima i iseljenima«, ali da ga više od toga »privlače svjetla pozornice i obračun s političkim neistomišljenicima«.


Ravnateljica Hine Branka Valentić i glavni urednik Hine Serđo Obratov poslali su krajem svibnja  poziv premijeru i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku poziv na javno sučeljavanje koje bi se održalo u organizaciji ove novinske agencije.


Njih su dvoje u pismu naglasili da je »Hina dosadašnjim radom dokazala visoku razinu profesionalnosti, nepristranosti i ozbiljnosti«, da je »riječ o jedinoj hrvatskoj novinskoj agenciji«, te da »vjeruju da bi Hinina emisija bila najdostojnije mjesto za taj događaj od javnog interesa«. Dodali su da je »Hina, s obzirom na specifičnost događaja, potpuno spremna osigurati videomaterijal, dva vrhunska novinara i prostor za sučeljavanje«.


Tema sučeljavanja između premijera Milanovića i šefa HDZ-a Karamarka već je dugo vremena prisutna na domaćoj političkoj sceni. U HDZ-u se može čuti da oni ne isključuju do kraja mogućnost sučeljavanja, ali smatraju da je to besmisleno izvan izborne kampanje, te da će se debata dogoditi »kada za to dođe vrijeme, odnosno u službenom dijelu kampanje, kada i nalažu pravila političke utakmice«.