Državni vrh na Mirogoju

Nismo ni sumnjali da će Plenković braniti Kuščevića: ‘Svjedočimo stalnom bombardiranju ministara’

P. N.

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Ono što je na kraju, kad se sve pročita, medijske napise, tekstove i njegove argumente... cijeli krimen se svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar. Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir... To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet, kaže Plenković



Državni vrh danas je na Mirogoju položio vijence povodom Dana državnosti i potom odgovarao na brojna novinarska pitanja.


Premijer Andrej Plenković upitan je ponovno o slučaju afere s nekretninama Lovre Kuščevića i, očekivano, ponovno branio svojeg ministra. Kaže da su dugo pričali o tome i da se radi o propustu.


– Dosta dugo smo razgovarali. Ono što je na kraju, kad se sve pročita, medijske napise, tekstove i njegove argumente… cijeli krimen se svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar. Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir… To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet, kaže Plenković i dodaje;




– To je slijed rekao bih dobro usmjerenih napada na ministre. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre… U zadnjih 5 mjeseci imali smo bombardiranje’ ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića…, rekao je premijer, prenosi N1 televizija.


Plenković je danas dao nagovijestiti da posljednji put Dan državnosti slavimo na ovaj datum. Rekao je da je bilo pogrešno mijenjati državne blagdane, jer se ‘većina hrvatskoga naroda identificirala s 30. svibnja’.


Sličnog je stava i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je rekla da taj dan nije ni trebalo pomicati na današnji datum, već da je trebao ostati 30. svibnja.