Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 30° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Magellan na luftmadracu

Nijemca na luftiću odnijela bura: Našli ga iscrpljenog na pola Paškog kanala

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2016. u 9:59 2016-07-30T09:59:00+02:00

Akcija spašavanja u Paškom kanalu počela je nakon što je posredstvom Pomorske policije Karlobag stigla dojava njemačke državljanke o nestanku njezina supruga, koji se oko podneva otisnuo s paške gradske plaže na madracu i nedugo potom nestao iz vida

RIJEKA - Riječka Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru koordinirala je u četvrtak dvije spasilačke akcije, sretnog ishoda,  i na Kvarneru. Nešto poslije 18.30 sati Pomorska policija Rijeka obavijestila je da su kod Prvića, otoka između Krka i Raba, njemački nautičari spasili četvero poljskih brodolomaca iz mora nakon što se njihovo plovilo potopilo.

Brodolomci su neozlijeđeni prevezeni na otok Rab, odakle ih je policijsko plovilo prevezlo dalje u Bašku. Djelatnici nadležne Lučke ispostave Rab i policije još rasvjetljavaju okolnosti pod kojima je potonulo plovilo dužine 4,8 metara, pogonjeno izvanbrodskim motorom, u vlasništvu jednoga od poljskih brodolomaca.

Četiri sata ranije pokrenuta je akcija u Paškom kanalu, nakon što je posredstvom Pomorske policije Karlobag stigla dojava njemačke državljanke o nestanku njezina supruga koji se oko podneva  otisnuo s paške gradske plaže na madracu i nedugo potom nestao iz vida, nošen udarima bure.

Tada su vladali vrlo nepovoljni vremenski uvjeti, s burom u jačanju, a Središnjica je u koordinaciji s Lučkom ispostavom Pag i Pomorskom policijom Karlobag odmah pokrenula spasilačku akciju. No, nešto kasnije, oko 16 sati,  u Središnjicu se javio čovjek koji je  izvijestio o pronalasku nestaloga kupača, 36-godišnjeg Nijemca.

Nestalog  njemačkog turista pronašao je vlasnik apartmana kod kojeg  je taj kupač odsjeo sa suprugom. On se uključio u potragu vlastitom brodicom te ga pronašao iznemoglog, ali živog i zdravog, kako pluta nošen udarima bure na  pola Paškog  kanala.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka