Još jedan manje

Ni Milinović neće za predsjednika HDZ-a: Imam potpise, ali podržavam Plenkovića

P. N.

foto: arhiva

foto: arhiva

"Ovih dana obavio sam niz razgovora, a danas sam razgovarao i sa Plenkovićem, o budućnosti i viziji HDZ-a i Hrvatske. Shvatili smo da među nama nema velike razlike, da imamo gotovo identičnu viziju."



Šef ličkog HDZ-a Darko Milinović neće se kandidirati za predsjednika HDZ-a. Objavio je to na konferenciji za novinare, istaknuvši da je prije donošenja ove odluke razgovarao sa Andrejom Plenkovićem i utvrdio da su razlike između njih dvojice vrlo male.


– Skupio sam preko pet tisuća potpisa za kandidaturu. Ovih dana obavio sam niz razgovora, a danas sam razgovarao i sa Plenkovićem, o budućnosti i viziji HDZ-a i Hrvatske. Shvatili smo da među nama nema velike razlike, da imamo gotovo identičnu viziju. Na tim malim razlikama ne bi se trebalo iscrpljivati u unutarstranačkoj bitci. Najvažnije je da se na vlast ne vrati Milanovićeva Vlada, najnesposobnija u povijesti, rekao je Milinović.


Također, istaknuo je da je cilj HDZ-a pobjeda na izborima, a Andrej bi Plenković, ustvrdio je, već sutra morao preuzeti inicijativu za razgovor s novim koalicijskim partnerima.




Govoreći o svojoj i Plenkovićevoj viziji, Milinović je rekao da je to čvrsta stranka desnog centra sa jakim europskim štihom.


– Da bude riješena svih radikalizama i da bude stranka prihvatljiva širokoj populaciji ljudi. Tu smo ja i Andrej suglasni, rekao je Milinović. Na koncu je istaknuo kako vjeruje da nakon njegovih riječi Plenković neće imati protukandidata.


– Premalo je vremena da se iscrpljujemo u unutarstranačkoj bitci. Podržat ću i pozivam sve koji mene podržavaju da svoje potencijale stave na raspolaganje novom predsjedniku, najvjerojatnije Andreju Plenkoviću i HDZ-u, zaključio je Milinović.