Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. rujna 2019.
Promjene

Nestaje Agrokor, dolazi Fortenova grupa

Foto Denis Lovrović
Foto Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2019. u 14:26 2019-02-28T14:26:00+01:00

Glavni izvršni direktor bit će sadašnji izvanredni povjerenik Fabris Peruško, a njegova zamjenica Irena Weber bit će i glavna operativna direktorica

ZAGREB Kroz implementaciju nagodbe u Agrokoru polako će s poslovne scene u Hrvatskoj nestati i samo ime tog koncerna, a novi holding pod kojim će u Hrvatskoj nastaviti poslovati Agrokorove tvrtke zvat će se Fortenova grupa.

Nova kompanija započet će s radom 1. travnja, a od ukupno 159 tvrtki koje posluju u sustavu Agrokora u novu će grupu prvo "prijeći" 77 kompanija koje su bile pod izvanrednom upravom. S vremenom će tamo završiti i tvrtke koje posluju izvan Hrvatske, a riječ je o 82 poduzeća koja nisu bila u postupku izvanredne uprave.

Novom grupom upravljat će izvršni direktori i Upravni odbor, koji dijelom ima i ovlasti klasičnog Nadzornog odbora. Grupa će imati tri izvršna direktora. Glavni izvršni direktor bit će sadašnji izvanredni povjerenik Fabris Peruško, a njegova zamjenica Irena Weber bit će i glavna operativna direktorica.

Upravni odbor imat će devet članova, jedan od njih bit će i Peruško, te će jednog predstavnika dobiti radnici, a zanimljivo je da će dva čovjeka imati i Sberbanka, odnosno u Upravni odbor kao neizvršni direktori, svojevrsni nadzornici, ulaze Maksim Poletajev i Sergej Volk.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.