Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 4n
Sutra: 14° 18° 13
21. lipnja 2018.
Donesena odluka

Nekoliko kompanija koncerna Agrokor isplatit će dio dospjelih tražbina do petka

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. kolovoz 2017. u 17:38 2017-08-02T17:38:00+02:00

Jamnica je izvijestila da je donijela odluku o plaćanju dijela tražbina vjerovnika koje se odnose na isporuke roba i pružanje usluga nastalih prije donošenja rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave u ukupnom iznosu od 4,98 milijuna kuna. Vupik je objavio da je donio istu takvu odluku, u ukupnom iznosu od 1,47 milijuna kuna, PIK Vinkovci 3,2 milijuna kuna, Ledo 3,3 milijuna kuna i Zvijezda 2,1 milijun kuna

ZAGREB Nekoliko kompanija koncerna Agrokor izvijestilo je u srijedu da su, uz prethodnu suglasnost izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, donijele odluke o isplati dijela dospjelih tražbina vjerovnika za isporuke roba i usluga nastalih prije izvanredne uprave.

Jamnica je izvijestila da je donijela odluku o plaćanju dijela tražbina vjerovnika koje se odnose na isporuke roba i pružanje usluga nastalih prije donošenja rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave u ukupnom iznosu od 4,98 milijuna kuna.

Isplata tražbina realizirat će se do 4. kolovoza i to vjerovnicima iz kategorije mikro poduzetnika i/ili obrta te obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Vupik je objavio da je donio istu takvu odluku, u ukupnom iznosu od 1,47 milijuna kuna, PIK Vinkovci 3,2 milijuna kuna, Ledo 3,3 milijuna kuna i Zvijezda 2,1 milijun kuna.

Agrokorove tvrtke objašnjavaju da je novac za isplatu vjerovnicima osiguran putem sklapanja ugovora o interkompanijskom zajmu, sukladno prethodno sklopljenom Ugovoru o najstarijem (super-priority) kreditu od 8. lipnja 2017. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka